Vágólapra másolva!
A walesi Joe Calzaghe már az első menetben padlóra került, végül azonban megosztott pontozással legyőzte az amerikai Bernard Hopkinst a Las Vegasban rendezett félnehézsúlyú ökölvívócsatában.

A mérkőzés végén két bíró a veretlen brit klasszist látta eredményesebbnek (115-112, 116-111), s csak a harmadik pontozó ítélte meg úgy, hogy Hopkins volt a jobb (113-114).

Az első néhány felvonás a hazai közönség előtt szereplő, 43 éves Hopkinsé volt, a harmadik menettől azonban egyre inkább a 36 esztendős Calzaghe került fölénybe, aki végül be is gyűjtötte újabb sikerét.


Nézze meg az összecsapás utolsó két menetét!

"Az első menetben történő padlózás csak egy villanás volt, igazából nem sérültem meg benne. Tudtam, hogy a folytatás csúnya lesz, de a győzelem akkor is győzelem, ha nem látványos" - vélte Calzaghe, aki azt mondta, egyelőre nem tudja, mi a terve, talán éppen Roy Jones Jr. ellen lép majd legközelebb ringbe.

Forrás: Getty Images

Az első menetben még Calzaghe volt padlón

Hopkins persze másképp látta a küzdelmet: "Vannak bírók, vannak ellenőrök, s vannak szurkolók, akik a mérkőzés végén kinyilvánították, tudják, ki nyerte a mérkőzést. Nézzék meg az arcomat, semmilyen sérülés nem látszik rajta. Valóban azt hiszem, iskolabokszot mutatta be, s bebizonyítottam, ellenfelem csupán amatőr."

A sajtótájékoztatón Calzaghe emlékeztette riválisát azon mondatára, amelyet még decemberben nyilatkozott, miszerint egy fehér fiú sohasem győzheti le. "Vesztettél, ezt mindenki tudja. Vesztettél egy fehér srác ellen. A fehér ember szétrúgta a seggedet".

Hopkins 54. profi meccsén ötödik kudarcát szenvedte el, a walesi pedig 45. mérkőzésén is megőrizte makulátlan mérlegét.