Vágólapra másolva!
Levetkőzött egy férfimagazinnak az amerikai Ashley Harkleroad, aki vasárnap a francia nyílt teniszbajnokság első fordulójában kapott ki honfitársától, Serena Williamstől.  A 23 éves játékos a 6:2, 6:1-es vereség utáni sajtótájékoztatón jelentette be a megdöbbent újságírók előtt, hogy az ő meztelen fotóival jelenik majd meg a Playboy augusztusi száma.

"Sokat gondolkodtam rajta, de belevágtam végül. Büszke vagyok a testemre, ezzel a női sportolókat is képviselem" - nyilatkozta a teniszező. Harkleroad bevallotta, büszke arra, hogy ő lesz az első teniszező, aki a nyuszis magazinban meztelenül pózolhat.

A világranglistán 61. Harkleroad előtt már több sportoló megvillantotta bájait, elég csak Katarina Wittre gondolni, a kétszeres olimpiai bajnok, négyszeres világbajnok keletnémet műkorcsolyázó volt a lap első nagy dobása.

"Nincs szexisebb, mint a gyorskorcsolyázó hölgyek feneke. Az én sportágam tiszta erotika" - nyilatkozta Anni Friesinger, aki Witt után nem sokat tétovázott, s ledobálta magáról a ruhadarabokat, így állt modellt.

A holland Tonny de Jong 28 évesen, a holland Playboy mutatta meg testét, ez éppen egy hónappal a Salt Lake Cityben megrendezett olimpia utánra, 2002 márciusára esett.

Az első meztelenül fotózkodó román tornász Aurelia Dobre volt, képsorozata a Playboy egyik 1992-es dániai számában jelent meg. Corina Ungureanuról először szintén a Playboy készített aktsorozatot, a cikket tornászkörökben rendkívüli felháborodás követte, a szakszövetség törölte az év legjobb sportolóinak listájáról, és megtiltotta részvételét a díjátadó ünnepségen.

1997 novemberében az orosz olimpiai bajnok Szvetlana Horkina is felfedte bájait a hazai kiadású Playboyban, kritikusai akadtak, a férfinép viszont megbolondult a szépségért.

Forrás: Getty Images

Gabrielle Reese röplabdázó 2001-ben vetkőzött, tavaly júliusban pedig az amerikai úszónő, Amanda Beard fedte fel bájait a nagyközönség előtt.