Vágólapra másolva!
Sajtóértesülések szerint három év kihagyás után Magyarországon, Petrányi Zoltán ellen lép újra szorítóba Riddick Bowe,  a nehézsúly korábbi vitathatatlan világbajnoka.

Az elsőre hihetetlennek tűnő párosítás először boxrec.com oldalon jelent meg a múlt héten, majd a meccset tető alá hozó dán menedzser, Robert Larsen után a profibox.hu érdeklődésére Petrányi Zoltán is megerősítette: "A hír igaz! A tárgyalások már néhány hete megkezdődtek, és az elmúlt hétvégén megszületett a megállapodás. A szerződés aláírásáig nem akartam publikussá tenni a hírt, de a dán szervezők megelőztek. Elméletileg hétfőn aláírjuk a szerződést, utána már én is többet mondhatok a részletekről" - nyilatkozott a honlapnak a nehézsúly magyar bajnoka. A 10 menetes összecsapást a tervek szerint augusztus 12-én rendezik a Gylda-Max edzőteremben.

A 40 éves Riddick Bowe igazi élő legendának számít, az 1988-as szöuli olimpián ezüstérmet szerzett, majd a profik között 1992 novemberében honfitársa, Evander Holyfield legyőzésével lett egyesített nehézsúlyú világbajnok. Nem sokkal később nem vállalta a WBC címmérkőzését a brit Lennox Lewis ellen, majd 1993-ban pontozással kikapott Holyfieldtől a WBA és az IBF összecsapásán. 42 győztes csatája (33 KO) mellett ez volt az egyetlen veresége, később azonban még egyszer elnyerte a WBO világbajnoki címét, majd az Andrew Golota elleni második mérkőzést követően, 1996-ban visszavonult.

Forrás: Getty Images

A magánéletben már kevésbé volt sikeres, 2003-ban másfél évre börtönbe került, miután elrabolta és fogva tartotta őt elhagyni szándékozó feleségét és a kisfiát. Három hónappal a szabadulása után újra kesztyűt húzott, a nagy comeback azonban elmaradt, két győztes meccs után mentális problémái miatt nem hosszabbították meg versenyzői engedélyét az Egyesült Államokban. Azóta többször is felmerült egy újabb visszatérés lehetősége, erre azonban mindeddig nem került sor.

Leendő ellenfele, Petrányi Zoltán 42 éves, 40 győzelme (8 KO) mellett 20 vereséget is összeszedett, és 13-szor ütötték ki. Kérdés, mire lehet képes a valaha rettegett ütőerejű, ám három éve inaktív egykori vitathatalan bajnok ellen.