Vágólapra másolva!
Pars Krisztián 81,36 méteres teljesítménnyel nyerte a férfi kalapácsvetést a görögországi Réthimóban rendezett atlétikai viadalon.

A verseny honlapja szerint a világbajnoki ötödik magyar nehézatléta az első három sorozatban egyaránt 80 méter fölé jutott, s másodikra repítette legmesszebbre a kalapácsot, s a hatodik, utolsó körben - győzelme tudatában - már nem is állt a dobókörben.

Pars mindössze 60 cm-rel maradt el a világ idei legjobb eredményétől, amelyet múlt csütörtökön a finnországi Lahtiban ért el.

A viadal másik magyar indulója, Molnár Krisztina női rúdugrásban 419 centiméteres teljesítménnyel hetedik lett. Molnár első kísérletre átvitte a 389, a 409, majd a 419 cm-en lévő lécet is, azonban 429 cm-en egyszer sem járt sikerrel.

A kétszeres olimpiai bajnok litván Virgilijus Alekna 70,86 méterrel, a világ idei harmadik legjobb eredményével nyerte a férfi diszkoszvetést Réthimnóban. Alekna magabiztosan győzött, többek között a ranglistavezető (71,88 m) észt Gert Kanter is a vert mezőnyben volt.

A görögországi versenyen Alekna produkciója mellett a női hármasugrás világbajnoka, Yargelis Savigne teljesítménye volt kiemelkedő: a kubai atléta 15,20 méterrel győzött.