Vágólapra másolva!
Elsősorban a budapesti öregfiúk tenisztornáról és a magyar utánpótlásról kérdezték a chatelők Taróczy Balázst, aki elárulta, ki a kedvenc teniszezőnője és felelt rá, létezik-e dopping a fehér sport világában.

Tényleg jönnek ősszel Borgék? Hogyan is van ez? [heinz]
Igen, jönnek. Borg, McEnroe, Cash, Ivanisevics, Leconte, Muster, Bruguera és Vilas. Valamennyien egykori világelsők, vagy Grand Slam-győztesek. Ez a verseny az ATP Tour of Champions sorozatának a része, 14 ilyen versenyt rendeznek a világban. A versenyeken a játékosok pontokat gyűjtenek, és a legtöbb pontot elért 12 játékos vesz részt a londoni novemberi döntőn.

Jönnek a régiek, király! :) Nem bírom a mai teniszt, miért nincsenek Nastase, vagy Leconte típusú arcok? [olalaj]
Örülök, hogy örül. Én is nagyon szeretem azokat a játékosokat, akik úgy akarnak nyerni, hogy közben a közönséget is szórakoztatják. Vasárnap itt lesz, bemutató mérkőzést fog játszani az iráni Bahrami is, aki a legnagyobb tenisz bohócnak számít.

Az oké, hogy öregfiúk torna, de azok nem szoktak négy napig tartani. Nem lesz uncsi két nap után? [oldbojkott]
Minden nap más játékos ellen játszanak. Pl. McEnroe csütörtökön Cash, pénteken Borg, szombaton pedig Ivanisevics ellen. És ugyanígy a többiek is minden nap más ellenfél ellen játszanak. Emiatt szerintem nem hogy nem unalmas, hanem egyre izgalmasabb lesz a verseny. Mert a csütörtök-péntek-szombati csoportmérkőzéseken dől el, hogy ki jut a vasárnapi döntőbe.

Fotó: Hirling Bálint [origo]

McEnroe-nak hány ütöt készítetek be? :) [oldbojkott]
Minden játékos hozza a saját ütőjét. Hogy ő mennyivel utazik, azt nem tudom, de a menedzsereinek biztos vannak vésztartalék ütői. Attól nem kell majd félni, hogy nem tudja majd befejezni a versenyt.

Mennyi lesz a beugró erre az októberi Borg-féle versenyre? [federerke]
A legolcsóbb jegyek 2000 forintosak, a legdrágábbak 9500 naponta. Van bérlet és 14 éven aluliaknak ötven százalékos kedvezmény.

Balázs, miért nem száll be ön is? Megnéznék egy jó Borg-Taróczy-meccset. :) [dinlala]
Gondolkoztam rajta, hogy én is játsszam. De azt hiszem, annyi dolgom lesz, és annyi dolgom van, hogy nem tudnék rendesen felkészülni egyrészt, másrészt ott a versenyen sem tudnék a játékra koncentrálni. Ez a verseny nem egy egyszeri alkalommal megrendezett verseny, hanem az idei évtől kezdve rendszeren a Tour of Championsnak lesz egy állomása Budapesten, és terveim között szerepel, hogy majd a későbbiekben, amikor beindul a verseny, és nem az első alkalommal, amikor még minden új, akkor én is szeretnék játszani.

Nem is hallottam még erről a Tennis Classicsról, pedig tök jónak tűnik, lehetne más sportágban is ilyesmi. Van is talán? [zigzig]
Van, golfban, a PGA Tour. A versenyről részletes információkat tud szerezni a www.tennisclassics.hu weboldalon.