Társoldalunk:

Aubéli palaui, Kiss moldáv birkózóval kezd

2008.08.20. 13:39

A 120 kg-ban érdekelt Aubéli Ottó palaui, míg a 96 kg-ban szereplő Kiss Gergely moldáv ellenfél ellen kezd csütörtökön, a pekingi olimpia szabadfogású birkózóversenyeinek utolsó napján.

A világ- és Európa-bajnoki bronzérmes Aubéli a felső ágra került a sorsoláson, így első mérkőzését a nyolc közé jutásért vívhatja a verhetőnek tűnő Florian Temengil ellen.

A reménybeli folytatásban aztán minden bizonnyal a 2000-es nyári játékok bajnoka, a már szlovák színekben versenyző, orosz David Musulbes következne a magyar nehézsúlyú számára. A már 36 éves Musulbes 2001-ben és 2002-ben világbajnokságot nyert, ám azóta egészen az idei évig nem volt kiemelkedő eredménye: áprilisban aztán Tamperében második lett az Európa-bajnokságon.

Aubélinak ugyanakkor érmes reményei valóra váltásához mindenképpen le kellene győznie a negyeddöntőben a szlovákot, ugyanis szintén a felső ágon van a címvédő, kétszeres vb-győztes üzbég Artur Tajmazov is.

Kissnek már a 16 közé kerülésért is mérkőznie kell, méghozzá a moldáv Nicolai Ceban ellen. A magyar csapat 96 kilós versenyzője sikeres nyitány esetén a nyolcaddöntőben valószínűleg az üzbég Kurban Kurbanov ellen léphetne szőnyegre, aki a tavalyi világbajnokságon bronz-, míg az idei Ázsia-bajnokságon aranyérmet szerzett.

KAPCSOLÓDÓ CIKK