Társoldalunk:

Kozmannék aranyos jutalmat kapnak a bronzért

2008.09.01. 15:34

A pekingi olimpián nyújtott teljesítményükért a páros aranyérmeseknek járó 16 millió forintot kapják fejenként az 1000 m-en bronzérmes kenus duó tagjai, Kozmann György és Kiss Tamás. Erről Baráth Etele, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöke adott tájékoztatást.

Az MKKSZ abból a 19 milliós kiegészítő keretből tudja finanszírozni a plusz jutalmat, amelyet a kormány döntése alapján az Önkormányzati Minisztériumtól kap, bár Baráth megjegyezte, hogy írásban egyelőre még nem kaptak ebben az ügyben tájékoztatást.

A két versenyző eredetileg 11,2-11,2 millióra számíthatott volna a harmadik helyért, de mivel Kozmann korábbi társa, Kolonics György július 15-ei tragikus halála miatt alig néhány hét felkészüléssel érték el ezt a kiváló eredményt, felemelik az összeget.

Baráth hozzátette: a fennmaradó 9,4 milliót a szövetség saját forrásaiból kiegészíti 15-18 millióval, s ebből a keretből juthat plusz jutalom a Pekingben címét megvédő Kovács Katalin, Janics Natasa kajakpárosnak, Angyal Zoltán szövetségi kapitánynak, a legsikeresebb edzőnek, valamint 15 olyan szakembernek, aki az utánpótlással foglalkozik.

Az összeg felosztásáról az elnök és Schmidt Gábor főtitkár az MKKSZ szakmai vezetésével közösen dönt szerdán.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK