Vágólapra másolva!
1980-ban olimpiai bajnok volt, de 35 évesen még az 1992-es, barcelonai játékokra is kvalifikálta magát Növényi Norbert. Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok birkózó az [origo] kamerája előtt értékelte az olimpiát, s elmondta, miért nem vállal munkát a sportág honi életében.

"Boldog vagyok, hogy a kis Fodor ezüstérmes lett, már csak azért is, mert édesapjának sokat köszönhetek, ő készített fel az olimpiára, ellenfelek voltunk" - mondta Növényi Norbert a pekingi olimpián ezüstérmet szerző Fodor Zoltán teljesítményével kapcsolatban.

Moszkva aranyérmese annak viszont már kevésbé örül, hogy a kötöttfogás a jelenlegi szabályrendszert alkalmazza.

"A kötöttfogású szabályokon nevetek, ez nem birkózósport. Nem a versenyzők döntik el a meccseket, hanem a szerencse. Így a sportág alkalmatlan arra, hogy fejlődjön, sürgős változtatásra lesz szükség."


Ha ilyen karakán véleménye van, vajon miért nem próbál tenni valamit, miért nem dolgozik a sportág honi szövetségében? Növényi szerint egyes pozíciókban olyan emberek ülnek, akik alkalmatlanok a feladatuk ellátására.

"A szövetségben olyan emberek vannak, akik nem odavalók. Akik az elmúlt 20 év során segítettek, ma már ellenkező hatást érnek el. Ez rányomja bélyegét a magyar birkózósportra" - véli.