Vágólapra másolva!
A L'Equipe értesülése szerint Stefan Schumacher német országúti kerékpáros is pozitív doppingmintát produkált az idei Tour de France-on.

A sportnapilap úgy tudja, a francia körverseny mindkét egyéni időfutamán győztes, továbbá az összetettben éllovasnak járó sárga trikót két napig viselő klasszis a CERA nevű vérdoppinggal bukott le, amely a legújabb generációs eritropoetin (EPO).

Pierre Bordry, a Francia Antidopping Ügynökség vezetője nem erősítette meg az értesülést, a Gerolsteiner istállót vezető Hans-Michael Holczer viszont igen.

Idén a spanyol Moises Duenas Nevadón kívül honfitársa, Manuel Beltrán, valamint az olasz Riccardo Ricco bukott le a verseny során.

Szeptemberben Bordry bejelentette, hogy egyes versenyzők mintáját újraelemzik, mert felmerült a gyanú, hogy CERA-t használtak.

Valószínűleg ennek nyomán jelentették be hétfőn, hogy a szintén olasz Leonardo Piepoli mintája két esetben is pozitív eredményt hozott.

"Piepoli július 4-én és 15-én levett mintájának elemzése is pozitív eredményt hozott" - jelentette ki Pierre Bordry, a Francia Doppingellenes Ügynökség (AFLD) vezetője.

Az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) a hírre reagálva elrendelte a vétkes sportoló meghallgatását, amelyre pénteken kerül sor.

Piepolit július 18-án menesztette a Saunier Duval csapata doppingvétség és a klub etikai kódexének megsértése miatt, ugyanakkor hivatalosan csak most jelentették be a pozitív eredményt. Az istálló akkor vissza is lépett a viadaltól, mert másik olasz sztárja, a már említett Ricco ugyancsak pozitív doppingmintát szolgáltatott. Riccót a CONI múlt héten két évre tiltotta el.