Vágólapra másolva!
Bár Nádasi Tamás, az Aquaprofit Nagykanizsa sakkcsapatának főszponzora sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta, elképzelhető, hogy a klub Alexei Shirov és Alexander Beliavsky után leigazolja Viswanathan Anandot is. 

Nádasi a sajtóban megjelent információkra, melyek szerint a világbajnok indiai nagymester is Nagykanizsán folytatja, nem kívánt reagálni. Ugyanakkor elmondta, hogy a szombati Polgár-sakknap előtti sajtótájékoztatón jelentik be, ki lesz a csapat első táblása. Annyit tudni, hogy a legerősebb összeállítás esetén a spanyol Shirov (2726 Élő-pont) a második, Polgár Judit (2711) pedig a harmadik asztalnál foglalna helyet.

Az Aquaprofit péntek esti közleménye szerint az ugyanakkor már biztos, hogy a következő szezontól a gárdát erősíti Pintér József, a férfi válogatott szövetségi kapitánya és Polgár Judit testvére, Zsófia is.

A szombati szimultán során játszani fog Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke is, aki Polgár Zsuzsával mérkőzik és ott lesz a viadalon Portisch Lajos nagymester is. A sajtótájékoztató után Judit egy Farkasházy Tivadar vezette VIP-csapattal vált vaksakk-partit, azaz az olimpiai bajnok nagymester nem nézi a táblát, csak fejben játszik.

A Művészetek Palotájában 15 órakor kezdődő szimultán során Judit, Zsuzsa és Zsófia összesen 45 - egyenként 15-15 - táblán játszik egyszerre, a partik végeztével pedig cserélődnek a játékosok. Így a tervek szerint több mint száz vállalkozó jut játéklehetőséghez. A többi érdeklődő számára is biztosítanak programokat a szervezők, így például Benkő Pál és Bilek István tart bemutatót.