Vágólapra másolva!
Björn Borg harmadik mérkőzését is elveszítette a Legendák csatája elnevezésű szenior tornán, a Papp László Sportarénában: a zseniális svéd játékos a budapesti viadalon búcsúzott a versenytenisztől. Az 52 esztendős, hatszoros Roland Garros- és ötszörös wimbledoni győztes klasszist az ausztrál Pat Cash múlta felül két nagyon szoros szettben.

"A teniszt természetesen nem hagyom abba, csak versenyezni nem fogok" - nyilatkozta a meccs után Borg, aki először 26 esztendős korában mondott búcsút szeretett sportjának, s még legnagyobb riválisa, az amerikai John McEnroe sem tudta rábeszélni a folytatásra. Könnyen elképzelhető, hogy a tengerentúli csillag, akivel együtt "művészkednek" a szenior sorozatban, ismét megpróbálja eltéríteni Borgot a szándékától.

A másik mérkőzésen az osztrák Thomas Muster nagyon simán legyőzte az argentin Guillermo Vilast, s ezzel az osztrák játékos megszerezte első sikerét.

Az est fénypontja a John McEnroe-Goran Ivanisevic összecsapás volt, amelyen Big Mac "oktatta" a langaléta, s nála több mint egy évtizeddel fiatalabb horvát ászkirályt. Az első játszmát a rövidítésben nyerte az amerikai, a második elején viszont megsérült Ivanisevic, s utána már csak bicegett, de becsülettel végigjátszotta a meccset.

Volt egy apróbb közjáték is: amíg a horvát teniszezőt ápolták, a műsorvezető hosszas fejtegetésbe kezdett a mérkőzés kimenetelét illetően. McEnroe hű maradt önmagához és a székből csendre intette a szpíkert, mondván: hagyja abba a fecsegést...

A nap utolsó mérkőzésén Henri Leconte nagy küzdelemben legyőzte a spanyol Sergi Bruguerát, s ezzel eldőlt, hogy a francia muskétás lesz Ivanisevic ellenfele a vasárnapi fináléban. A harmadik helyért pedig McEnroe-Bruguera összecsapásra kerül sor. A bronzmeccs és a döntő szünetében a teniszbűvész Bahrami, Taróczy Balázs, Borg és Muster tartanak páros-bemutatót.

A szervezők közölték; amennyiben Ivanisevic sérülése nem jönne rendbe, akkor McEnroe játszik az első helyért, Cash pedig a harmadikért.

Eredmények, Zöld csoport:
Cash (ausztrál) - Borg (svéd) 7:6 (8-6), 7:6 (7-3)
McEnroe (amerikai) - Ivanisevic (horvát) 7:6 (7-4), 6:3

Vörös csoport:
Muster (osztrák) - Vilas (argentin) 6:3, 6:1
Leconte (francia) - Bruguera (spanyol) 6:7 (4-7), 6:3, 10-6 - szuper tie break

A vasárnapi program: a 3. helyért, döntő
Az összecsapások 15:30 órakor kezdődnek