Vágólapra másolva!
A műkorcsolyázó Sebestyén Júlia másfél hete a nyolcadik magyar bajnoki címét szerezte meg, és jelenleg teljes erőbedobással készül a január második felében, Helsinkiben rendezendő Európa-bajnokságra. A felkészülésnek tulajdonképpen az is szerves része, hogy az óév utolsó, illetve az újév első napjaiban külföldi gálákon szerepel. Az elmúlt hét végén a romániai Nagyszebenben lépett fel, ahol a hideg volt a legnagyobb ellenfele.

"A történelmi városrészben, a főtéren alakítottak ki egy nyitott korcsolyapályát, ezen rendezték meg a karácsonyi gálát, amelyre a környező országokból több versenyzőt is meghívtak. Jómagam Tigran Vardanjannal mentem, és még néhány barátom is elkísért. Remekül éreztük magunkat, nem is jöttünk haza vasárnap, csak hétfőn. A gála is nagyon jó hangulatú volt, szép számmal akadtak nézők, akik körbeállták a pályát, és még tribünt is felhúztak a számukra. Úgy éreztem magam, mintha Budapesten a Vörösmarty téren lettünk volna, lehetett kürtős kalácsot és forralt bort is kapni, sőt még egy kis vidámpark is üzemelt. Csak egy baj volt, az, hogy a hőmérők mínusz 10-11 fokot mutattak, és a jégen majdnem megfagytunk!" - kezdte úti beszámolóját Sebestyén Júlia.

"Annyit tudtam tenni, hogy a kűrruhám alá felvettem egy testszínű bodyt, ám igazából ez sem sokat segített rajtam. De szerencsére nem fáztam meg. Amúgy december 6-án már korcsolyáztam itt Nagyszebenban, de akkor plusz nyolc fok volt, és ez azért jelentős különbség. Így amikor most a mínusz 11 fokban lejöttem a jégről, gyorsan én is kértem a forralt borból, hogy kicsit átmelegedjek. Előtte azonban nem ittam!" - mondta nevetve a 2004-es budapesti Európa-bajnokság aranyérmese.

"A pálya nem normál méretű volt, annál jóval kisebb, rolba híján a jeget slaggal fagyasztották és kézzel csiszolták simára, s az egyik felén kicsit lejtett is. De ez különösebben nem zavart, még tripla flippet is ugrottam. A pályához igazodva két átkoreografált programot adtam elő: elővettem egy régi, magyaros rövid programomat, a másik pedig egy gálaszám volt. Ezek a gálák egyébként leginkább azért hasznosak, mert minél többet korcsolyázom közönség előtt, annál inkább otthonosan mozgok a jégen" - szögezte le a tiszaújvárosi versenyző, aki az év elején is gálázik majd, január 5-én és 6-án az olimpiai bajnok orosz Jevgenyij Pljuscsenko társulatával Milánóban lép fel.

"Január 7-én jövök haza, és utána még szűk két hetem marad az Európa-bajnokságig. Ez az idő arra bőven elegendő, hogy kicsit csiszoljak a programjaimon, és a jó szereplés reményében mehessek Helsinkibe" - mondta zárásképp.