Vágólapra másolva!
Kovács László irányítja a jövőben a férfi ökölvívó-válogatottat. Erről a magyar sportági szövetség (MÖSZ) elnöksége döntött kedden egyhangú szavazással.

A 48 éves szakember kettő plusz két évre szóló megbízást kapott, munkáját 2010 végén értékelik. Kovács, aki a válogatottat 2004-től irányító Balzsay Károlyt váltja a poszton, mostanáig a MÖSZ edzőbizottságának a vezetője volt. A szövetség októberben döntött arról, hogy pályázat útján keres kapitányt, a december 15-i határidőig négyen jelentkeztek, Balzsay nem volt közöttük.

"Örülök, hogy megkaptam a bizalmat. Azt hiszem, talán az döntött mellettem, hogy a pályázatomban elsősorban az előttünk álló feladatokról és azok végrehajtásáról írtam, s nem az önéletrajzomról" - nyilatkozta a frissen kinevezett kapitány.

A pályázatokat értékelő bizottság, melyet az olimpiai, illetve amatőr és profi világbajnok Kovács István vezetett, Kovács László anyagát találta a legjobbnak, így őt ajánlotta az elnökségnek.

Forrás: [origo]

"A legfontosabb célom, hogy eredményeket produkáljunk, méghozzá olyanokat, melyek méltóak a sportág hagyományaihoz. Meghatároztam egy követelményrendszert is, melynek meg kell felelniük a válogatott versenyzőknek. Ennek egyik legfontosabb eleme, hogy a kiemelt versenyeken részt vegyenek a bokszolóink és természetesen, hogy ezeken eredményeket hozzanak - fejtette ki röviden elképzeléseit a tréner. A korábbiakhoz képest némileg mindenképpen változtatni kell, hiszen az elmúlt időszakhoz viszonyítva kevesebb forrás áll majd rendelkezésünkre. A kevesebb edzőtáborozási lehetőség pedig azt is jelenti, hogy a klubokban folyó munkának tovább nő majd a szerepe."

A Balzsay Károlyt váltó edző kiemelte, némileg új helyzetet teremtett, hogy az idei évtől a felnőtteknél ismét 3x3 perces mérkőzéseket rendeznek. Úgy véli, ez mindenképpen változtatást igényel az eddigi felkészüléshez képest, ám arra a kérdésre, hogy a magyar versenyezőknek előnyösebb-e a hosszabb menet, még nem tudott egyértelműen válaszolni. "Ez az egyénektől függ, nyilván van, akinek jobb lesz, s van, akinek rosszabb".

Kovács László debütálására februárban, a debreceni Bocskai emlékversenyen kerül majd sor: "Január végén, február elején már találkozom a srácokkal és csinálunk egy átfogó állapotfelmérést, aztán nem sokkal később következik a Bocskai. Természetesen a közeljövőben az edzőkkel is le fogok ülni, hogy megbeszéljem velük a feladatokat."