Vágólapra másolva!
A pekingi olimpiáig a hazai női szakágat irányította, hamarosan pedig az indiai férfi cselgáncsválogatott élére kerülhet Csák József. Az 1992-es barcelonai olimpia ezüstérmese, aki versenyzőként Európa-bajnok is volt, két évre szerződne a földkerekség Kína után második legnépesebb országába.

- Hogy került képbe az indiaiaknál? - kérdeztük Csák Józsefet.
- Tavaly decemberben a szövetségünk elnökét, Tóth Lászlót keresték meg, hogy tőlünk szeretnének valakit megnyerni a férfi válogatott szövetségi kapitányi posztjára, és én kaptam az alkalmon. Még nem írtuk alá a szerződést, ezért nem is nagyon reklámoztam, de úgy látszik, futótűzként terjed a hír...

- Mikorra állapodhatnak meg?
- Folyamatban van az ügy, emailben egyeztetjük a részleteket. Legutóbb arról értesítettek, hogy az illetékes minisztériumból várnak bizonyos papírokat. A fizetésemet az indiai állam állja majd, így az ottani cselgáncsszövetség nem kapkodhatja el a kinevezésemet.

- Mennyi időre menne ki Indiába? És vinné a családját is?
- Abban maradtunk, hogy kétéves szerződést kötnének velem. Delhiben laknék, s jönne velem a feleségem és a két gyermekünk is. Az egyik hét, másik három éves, és angol nyelvű iskolába, illetve óvodába járhatnának.

Forrás: [origo]

A tavalyi csb-n egy fotóra újra összeállt a barcelonai "nagy csapat": Hajtós Bertalan, Kovács Antal, Csősz Imre és Csák József, valamint az akkori szövetségi kapitány, Moravetz Ferenc

- Az indiai cselgáncsról vannak információi?
- Egyelőre nem sok, tulajdonképpen csak annyit tudok, hogy a sportág eléggé népszerű, és a kínaiakhoz hasonlóan szeretnék felfuttatni. Arra nem emlékszem, hogy olimpián vagy világbajnokságon valaha is láttam volna indiai cselgáncsozót, de nemzetközi versenyen már igen. Az indiaiak számára egy világbajnokság még túlságosan nagy feladat lenne, egyelőre csak az lebeghet a szemük előtt, hogy az Ázsia Játékokon helytálljanak.

- A hazai cselgánccsal milyen kapcsolata marad?
- A Magyar Judo Szövetségnek már nem vagyok az alkalmazottja, a szövetség honlapját sem én szerkesztem tovább, de ahogy az elmúlt években mindig, úgy az idei Hungária-kupa Világkupa-verseny szervezőbizottságában is dolgozom majd. A február 14-15-én sorra kerülő Vk-n én felelek a terem berendezéséért. S akárhogyan alakul a sorsom, természeten nem szakad meg a kapcsolatom a magyar cselgánccsal.