Vágólapra másolva!
A linaresi szuperverseny 11. fordulójában mind a négy játszma döntetlennel végződött. Az egypontos előnnyel vezető orosz Alekszandr  Griscsuk világossal remizett az azeri Tejmur Radzsabovval. A királyindiai védelemben Radzsabov pontos játékkal kis előnybe is került, de a különböző színű futók miatt nem tudta érvényesíteni gyalogelőnyét. Gyorsan megosztozott a ponton az ukrán Vaszilij Ivancsuk és a norvég Magnus Carlsen. Az indiai világbajnok Viswanathan Anand hetedszer remizett. Az örmény Levon Aronjan a spanyol megnyitású partiban kedvezőbben állt Perez Leinier Dominguezzel szemben, de a kubai nagymester kiharcolta  a döntetlent. A szerdai szabadnap után a 12. játéknapon többek között Anand-Ivancsuk és Carlsen-Griscsuk rangadókkal kezdődik meg a viadal hajrája.

A torna keddi játéknapja nem hozott igazi izgalmakat. Óvatosak voltak a nagymesterek, túlzott kockázatokat nem vállaltak. Az éllovas orosz Alekszandr Griscsuk elégedetten nyugtázhatta, hogy változatlanul egypontos előnnyel vezet. Az azeri Tejmur Radzsabov királyindiai védelme ellen nem tudott hatásos fegyvert felmutatni, a remit azonban biztos kézzel érte el.

Az örmény Levon Aronjan ismét sikerrel játszotta meg kedvenc változatát a spanyol megnyitás ellen. Kényelmesen kiegyenlített, sőt előnybe is került. A kubai Perez Leinier Dominguez nehézségek árán biztosította a döntetlent.

Tízedik remijével megőrizte második helyét az ukrán Vaszilij Ivancsuk, ismét békés húrokat pengetett az indiai világbajnok Viswanathan Anand.

A 11. forduló eredményei:
Alekszandr Griscsuk (orosz, 2733) - Tejmur Radzsabov (azeri, 2761) döntetlen (Királyindiai védelem, 44)
Vaszilij Ivancsuk (ukrán, 2779) - Magnus Carlsen (norvég, 2776) döntetlen (Vezércsel, 22)
Wang Yue (kínai, 2739) - Viswanathan Anand (indiai, 2791) döntetlen (Vezérindiai védelem, 27)
Perez Leinier Dominguez (kubai, 2717) - Levon Aronjan (örmény, 2750) döntetlen (Spanyol megnyitás, 56)

A verseny állása:
1. Alekszandr Griscsuk 7 pont
2. Vaszilij Ivancsuk 6
3-5. Magnus Carlsen, Viswanathan Anand és Levon Aronjan 5,5
6-7. Wang Yue és Tejmur Radzsabov 5
8. Perez Leinier Dominguez 4,5

A csütörtöki 12. forduló párosítása:
Radzsabov - Dominguez
Aronjan - Wang Yue
Anand - Ivancsuk
Carlsen - Griscsuk