Vágólapra másolva!
Czink Melinda mindhárom mérkőzését megnyerte csütörtökön a 220 ezer euró összdíjazású, birminghami füvespályás nőitenisz-tornán. Előbb a 2. fordulóból elhalasztott mérkőzésén a cseh Barbora Zahlavova Strycovát győzte le, majd a nyolcaddöntőben a kanadai Aleksandra Wozniakot is felülmúlta, végül pedig párosban az dél-afrikai Natalie Grandin oldalán két játszmában legyőzte a Julie Ditty, Carly Gullickson amerikai kettőst.

Kezdetként egyesben bejutott a nyolcaddöntőbe, miután megnyerte a cseh Barbora Zahlavova Strycova ellen szerdán eső miatt félbeszakadt találkozóját. A világranglistán 57., 16. helyen kiemelt magyar játékos 6:2, 2:3-as állásnál folytatta riválisával a mérkőzést, melyet a lehető leggyorsabban nyert meg: sorozatban négy játékot hozott, így 6:3-as szettel zárta le az összecsapást.

Nem sokat pihenhetett a magyar teniszezőnő, hiszen délután Aleksandra Wozniakkal is meccselnie kellett, és nagy csatában, 2 óra 22 perc alatt, három játszmában le is győzte a harmadik helyen kiemelt kanadait.

Czinknek már az első játszma rövidítésében két szettlabdája volt, ám nem tudott élni a lehetőséggel, és riválisa jutott előnyhöz. A folytatásban óriási küzdelemben kiegyenlített Czink, majd a döntő szettben 5:3-nál két meccslabdája volt. A világranglistán 23. kanadai lány mindkettőt hárította, de a 26 esztendős magyar ismét elvette riválisa adogatását, és bejutott a negyeddöntőbe, ahol az indiai Sania Mirza lesz az ellenfele. Eddig egy alkalommal találkoztak WTA-tornán, és négy éve Czink győzött.

Harmadik mérkőzésén párosban az dél-afrikai Natalie Grandin oldalán két játszmában legyőzte a Julie Ditty, Carly Gullickson amerikai kettőst.

Czinkék a negyeddöntőben a világ legjobb női duójával, az első helyen kiemelt Cara Black, Lizel Huber zimbabwei, amerikai kettőssel találkoznak.

Eredmény:
2. forduló (a 16 közé jutásért):
Czink (16.) - Zahlavova Strycova (cseh) 6:2, 6:3

nyolcaddöntő:
Czink (16.) - Wozniak (kanadai, 3.) 6:7 (7-9), 7:5, 7:5
Mirza (indiai) - Pavljucsenkova (orosz, 5.) 7:6 (7-3), 3:6, 6:2
Sarapova (orosz) - Schiavone (olasz, 7.) 6:1, 6:3
Wickmayer (belga) - Vinci (olasz, 14.) 6:1, 6:4
Vögele (svájci) - Cavaday (brit) 6:4, 6:2

páros, 1. forduló (8 közé jutásért):
Czink, Grandin (magyar, dél-afrikai) - Ditty, Gullickson (amerikai) 6:2, 6:3