Vágólapra másolva!
Thriller címmel rendezik meg a hétvégi, Joseph Agbeko és Vic Darcsinyan IBF harmatsúlyú küzdelmével fémjelzett profiboksz-gálát a floridai BankAtlantic Centerben. A promóter Don King egykori védence, Michael Jackson emlékének ajánlja az eseményt, és sosem látott videofelvételek bemutatását ígéri az elhunyt popsztárról. 

"Michael volt minden idők legnagyobb előadóművésze, mi pedig a magunk módján nem is tudnánk méltóbban tisztelegni neki, mint egy ilyen nagyszabású bokszestével, ami szombaton következik" - nyilatkozta Don King, a világbajnok Joseph Agbeko, illetve a floridai rendezvény promótere.

A gálán tradicionális 10 gongszóval adóznak Jackson emlékének, illetve a popsztár dalait, klipjeit, továbbá - a promóter ígérete szerint - soha nem látott videóit fogják lejátszani, néhányat állítólag Don King saját archívumából.

Forrás: EPA

Ami az est további főszereplőit illeti, a meccset felvezető sajtótájékoztató Agbeko és Darcsinyan között az elmúlt hetekben tapasztalható parázs hangulatban zajlott.

"A filmbeli King Kong életét veszti New Yorkban, de a szorító King Kongja igenis élni fog szombat éjjel a kötelek között" - ígérte meg rajongóinak a művésznevét a filmbéli óriásmajomtól kölcsönző, ghánai Agbeko. "Az ellenfelemet ugyan Dühöngő Bikának hívják, de a meccs után csupán egy dühöngő marha lesz. Vic, itt az idő, bokszolhatsz a ring királyával. Tisztellek, nagy bokszoló vagy, de nagyon meg is foglak verni. Szombat este meg fogom lepni a rajongókat, csak én nem leszek meglepődve. És Vic sem, ő ugyanis már tisztában van vele, hogy ki fog tőlem kapni" - tette hozzá a címvédő.

Az örmény Darcsinyan sem maradt adós a hasonlóan magabiztos válasszal: "Köszönöm Don Kingnek, hogy leszállított nekem egy újabb címet. Don, már előre sajnálom a bokszolódat a szombat este miatt. Don és a közönség is hallani fogja az ütéseimet, és sajogni fog a szívük. Én betartom, amit ígérek, le fogom lassítani, fokozatosan összetöröm, majd kiütöm."

A kihívó ezt követően Agbekóhoz fordult, és eleresztett egy újabb szellemességet: "A haverod azt mondta, hogy az afrikai nők rengeteget beszélnek. Na, ezt már te is bizonyítottad nekem."