Vágólapra másolva!

Az aranyért vívhat a párbajtőrcsapat az Eb-n

Aranyéremért vívhat a svájciakkal az esti programban a Boczkó Gábor, Imre Géza, Rédli András, Somfai Péter összeállítású párbajtőr-válogatott a plovdivi vívó Európa-bajnokságon. A Nagy Orsolya, Pető Réka, Benkó Réka, Várhelyi Anna összeállítású női kardcsapat kikapott az olaszok ellen a bronzmeccsen, így a negyedik helyen végzett.

A viadal honlapja alapján a magyarok vasárnap a hiányos 32-es táblán nem léptek pástra, majd a 16 között könnyed győzelemmel hangoltak a további feladatokra a britekkel szemben.

A negyeddöntőben tíz tussal verték az ukránokat, az elődöntőben pedig az olimpiai aranyérmes Matteo Tagliariollal felálló olaszok ellen is eredményesen vívtak.

A négy között - csakúgy, mint a korábbi két találkozón - Boczkó, Imre és Rédli lépett pástra, a pekingi bronzérmes olaszoknál pedig Tagliariol mellett Francesco Martinelli és Diego Confalonieri.

A kilenc asszóból hatot nyertek a magyarok, ezzel együtt az utolsó párharcra nagyon izgalmassá vált az összecsapás, Confalonieri 29-29-nél egyenlített, a döntő találatot azonban Boczkó vitte be. A hetedik pár után még hét tussal vezettek a magyarok, innen jöttek fel az olaszok. Ebben a számban 22 csapat indult.

eredmények, a 16 között:
Magyarország - Nagy-Britannia 45-27

a negyeddöntőben:
Svájc - Franciaország 45-32
Lengyelország - Norvégia 45-36
Magyarország - Ukrajna 45-35
Olaszország - Oroszország 21-20

az elődöntőben:
Svájc - Lengyelország 42-36
Magyarország - Olaszország 30-29

A Nagy Orsolya, Pető Réka, Benkó Réka, Várhelyi Anna összeállítású női kardcsapat negyedikként zárt a plovdivi Eb-n. A viadal honlapja alapján a magyarok vasárnap a nyolc között kezdtek - összesen tíz együttes indult -, s előbb szoros csatában megverték a franciákat, a folytatásban azonban simán kikaptak az ukránoktól, s így nem jutottak a fináléba.

A bronzmeccsen az olaszok voltak a magyarok ellenfelei és Nagyék 45-40-es vereséget szenvedtek.

eredmények, a negyeddöntőben:
Magyarország - Franciaország 45-43

az elődöntőben:
Ukrajna - Magyarország 45-36
Oroszország - Olaszország 45-29

a 3. helyért:
Olaszország - Magyarország 45-40