Vágólapra másolva!
A hétszeres Tour de France-győztes Lance Armstrong kész csapattársa, a vasárnapi szakaszgyőzelmével összetettben is élre álló Alberto Contador segítőjeként folytatni a körversenyt.

Lance Armstrong kijelentette: Alberto Contador a legjobb kerékpáros a világon, s vasárnap megmutatta, hogy birtokában van annak az erőnek, amely a Tour de France megnyeréséhez szükséges.

"Most már mindenki tudja, ki a legjobb kerekes a világon és a mostani versenyben. A múltban én voltam a legjobb, most ő az" - mondta asztanás csapattársáról a hét győzelmével Tour-rekorder amerikai sportoló, miután a 2007-es bajnok spanyol megnyerte a vasárnapi királyetapot, s ezzel összetettben is átvette a vezetést.

A 37 éves Armstrong - aki közben visszavonult, majd visszatért - négy év után szerepel ismét a világ legrangosabb kerékpáros körversenyén, s a szurkolók eddig azt találgatták: vajon ő vagy Contador lesz az erősebb az istállón belül. Nos, a vasárnapi szakasz választ adott a kérdésre.

"Alberto volt a legjobb a hegyen. Úgy lehet Tourt nyerni, hogy amikor körülötted már mindenki elérkezik a fizikai határaihoz, te még akkor is tudsz újítani. Tudom, korábban én is átéltem. A hátralévő egy hétben boldogan segítek neki" - tette hozzá a jelenleg második texasi kerekes, akinek hátránya a szakértők szerint szinte ledolgozhatatlan, 1:37 perc Contadorral szemben.

Hétfőn szünnap van a vasárnapig tartó Tour de France-on, kedden a Martigny és Bourg-Saint-Maurice közötti 159 km vár a mezőnyre.