Vágólapra másolva!
Mint arról már beszámoltunk, szombaton este Atlantában egy autórablási kísérletben meggyilkoták Vernon Forrestet. Azóta kiderült, a korábbi nagyváltósúlyú bokszvilágbajnokot valósággal kivégezték a támadói, akiket továbbra is hiába keres a rendőrség.

A 38 éves bokszoló 11 éves keresztfiával állt meg egy benzinkúton, hogy felfújja Jaguarja kerekeit. Ekkor két fekete férfi ugrott ki egy Chevroletből és el akarta lopni a kocsiját. Mivel lőfegyver volt Forrestnél, megpróbálta elkergetni a rablókat, és több lövést is leadott. Amikor a támadók elrohantak, megfordult és visszaindult a benzinkútra. A tettesek azonban nem hagyták annyiban, visszatértek és hátulról 7-8 lövéssel leterítették a világbajnokot. Forrest legalább egy lövést kapott a fejébe, valószínűleg ez okozta a halálát. A két férfi elmenekült, a rendőrség jelenleg senkit nem tud gyanusítani a gyilkossággal.

Forrás: AFP

Forrest a civil életben az egyik legszimpatikusabb bokszoló volt, aki rengeteg időt szentelt a fiataloknak, több alapítványban is dolgozott önkéntesként. "Ő volt az egyik legnagylelkűbb, legadakozóbb bokszoló, az egész ökölvívó társadalomnak hiányozni fog" - mondta az HBO Sport elnöke, Ross Greenburg.

Forrest az Egyesült Államok színeiben versenyzett az 1992-es olimpián, ezután lett profi. Először az IBF, majd később a WBC világbajnoka lett. Pályafutása során 41 győzelem (29 KO) mellett mindössze három vereséget szenvedett, legemlékezetesebb sikereit Shane Mosley ellen aratta.

profiboksz.hu