Vágólapra másolva!
Nem tudta megvédeni világbajnoki címét Balzsay Károly a budapesti Syma-csarnokban, a magyar bokszoló a 10. menet után feladta a küzdelmet a német Robert Stieglitz ellen. Balzsayt hordágyon, nyakmerevítővel vitték ki a ringből.

Az első menetben bemelegítő paskolásait követően a második 3 perc elején Stieglitz hatalmas jobbegyenese eltalálta Balzsayt, aki 15-20 másodpercig csak menekült a ringben, szerencsére komolyabb következménye nem lett az akciónak. Sőt, a menet vége felé a magyar bunyós is betalált.

A harmadik menet pofonjaiból Balzsay jött ki jobban, aki 3-4 tiszta ütéssel majdhogynem megrogyasztotta ellenfelét, a közelharc után így a negyediket pihenésre használták ki mindketten.

A következő menetekben úgy tűnt, Balzsay átvette a csata irányítását, tisztábban talált, a 7. etapban aztán újra cséphadaróként estek egymásnak, s akadt olyan pillanat, amikor a magyar fiú látszott inkább megfogottnak.

A 9. menetre felrepedt Balzsay jobb szemhéja, Stieglitz komoly rohamát alig tudta kivédeni, meg is botlott, csak a gong mentette meg a nagyobb bajtól.

Forrás: MTI

"Nagyot kell pihenni" - mondta Erdei Zsolt az utolsó három menet előtt, ám a tizedikben Balzsay teljesen szétesett, Stieglitz sokkal egészségesebben, koordináltabban mozgott, alaposan megsorozta Balzsayt, aki alig tudott felállni a sarokból, így Fritz Sdunek edző az utolsó két menetre már nem is engedte ki.

Balzsay vereségével elvesztette a Bokszvilágszervezet (WBO) nagyközépsúlyú világbajnoki övét. A magyar öklöző hosszú percekig ült veresége után a sarokban, majd hordágyon szállították el a csarnokból, a tőle kitartó tapssal és biztatással búcsúzó közönségnek azonban maradt ereje inteni.

Forrás: MTI

A bokszoló nyakmerevítőt kapott, s megfigyelésre a Baleseti Intézetbe szállították. Az öklöző vasárnap délelőtt elmondta: éjszakára megfigyelésre benntartották, de most már hazamehet; fizikailag jól érzi magát.

Balzsaynak a profik között ez volt az első veresége, előző 21 meccsét megnyerte, 15-öt KO-val. Stieglitz 36. győzelmét aratta (22 KO), korábban kétszer kapott ki.

Id. Balzsay Károly, az édesapa: "Nem tudom, mi lehetett a gond, talán a kondíció. A 6-7. menetben éreztem először, hogy nem tud először visszaválaszolni, magára húzta az ellenfelet, aki nagyon jó állapotban volt."

Fritz Sdunek, Balzsay edzője: "Látszott, hogy nem bírta volna. Teljesen kimerült, úgy kellett döntenünk, hogy befejezzük a mérkőzést. Sajnos Balzsayn túl nagy volt a nyomás, Stieglitz pedig nagyon jól felkészült, gratulálok neki."

Erdei következő ellenfele Brähmer lehet

A német Jürgen Brähmer nyerte az Universum Box Promotion félnehézsúlyú rangadóját csapattársa, Alekszij Kuziemski ellen, amelynek tétje a WBO szervezet interim világbajnoki címe volt. A mérkőzés meglehetősen érdekes képet festett, ugyanis a lengyel bokszoló több akciót kezdeményezett, amelyekkel előnyt látszott fabrikálni, azonban a második körben fordult a kocka, mikor Kuziemski egy balhorogtól hirtelen padlóra került.

A harmadik és ötödik felvonás aztán hasonló koreográfiát hozott, Kuziemski magához ragadta a vezetést, ám Brähmer balhorgaira folyamatosan vevőnek bizonyult, melynek következtében az összes említett menetben számolni kellett rá.

Az izgalmak után némi visszaesés következett, a felek meglehetősen egysíkú, taktikus bunyóra álltak be, ami egészen a 11. három percig tartott, amikor is egy német oldalról indított bal-jobb kombináció következtében a meglehetősen fáradtnak látszó Kuziemski ismét padlót fogott. A lengyel öklöző ugyan felállt, de láthatóan nem volt olyan állapotban, hogy folytassa a találkozót, így a mérkőzésvezető kihirdette Jürgen Brähmer TKO győzelmét.

A WBO interim világbajnoki címe így Németországba került, ami azt jelenti, hogy Erdei Zsoltra következő alkalommal minden valószínűség szerint Jürgen Brähmer fog várni a szorítóban.

Profiboksz.hu