Vágólapra másolva!

Két győzelem, két vereség a bokszvébén

Varga Miklós segédpontokkal kikapott a német Eugen Burhardtól, így nem jutott be a 16 közé a 60 kg-os súlycsoportban a milánói ökölvívó-világbajnokságon. A 81 kg-ban szereplő Szellő Imre nagy meglepetésre ugyancsak vereséget szenvedett a dél-koreai Kim Dong Hótól. Győzött viszont Káté Gyula és Kalucza Norbert.

Péntek késő délután a hajdúsámsoni Varga 8-5-re és 10-9-re is vezetett, ám az utolsó pillanatokban bekapott egy ütést, és a 10-10-es végeredmény Burhardnak kedvezett, mert a segédpontokkal ő volt jobb 22-20 arányban.

Káté Gyula - a várakozásnak megfelelően - könnyed bokszolással, 11-2-es győzelemmel jutott a legjobb tizenhat közé. A mérkőzésen kiderült, hogy a bangladesi Abdur Rahim jóval kevesebbet magyar ellenfelénél a sportág alapjaiból. A 64 kg-os súlycsoportban szereplő Eb-ezüstérmes magyar a következő körben, immár a negyeddöntőbe kerülésért a brazil Myke Carvalhóval találkozik. Őt két éve, a chicagói vb-n 24-14-re verte.

A 81 kg-ban szereplő Szellő Imre nagy meglepetésre kikapott a dél-koreai Kim Dong Hótól. Az olimpiai és világbajnoki ötödik magyar félnehézsúlyú a legjobb 32 közé jutásért rendezett mérkőzésen nem tudott mit kezdeni ellenfelével, aki abszolút rendhagyó stílusban bokszolt, egyetlen pillanatra sem állt meg, hol jobbra, hol balra mozgott. A meccsen Szellőre egyszer, riválisára pedig kétszer számoltak, ennek ellenére a dél-koreai 13-7-es pontozásos sikere reálisnak mondható. A kecskeméti bokszoló a magyar csapat ötödik kiesője a világbajnokságon.

Ökölvívó-vb, 60 kg, a 16 közé jutásért:
Eugen Burhard (német) - Varga Miklós 10-10 (22-20)

64 kg, a 16 közé jutásért:
Káté Gyula - Abdur Rahim (bangladesi) 11-2

51 kg, a 16 közé jutásért:
Kalucza Norbert - Merab Turkadze (grúz) 20-15

81 kg, a legjobb 32 közé jutásért:
Kim Dong Ho (dél-koreai) - Szellő Imre 13-7