Vágólapra másolva!

Bacskai legyőzte a pánamerikai bokszbajnokot

Bacskai Balázs bejutott a legjobb 16 közé a 69 kg-os súlycsoportban a milánói ökölvívó-világbajnokságon, miután vasárnap délután 18-13-as pontozással legyőzte a brazil Pedro Limát, a pánamerikai bajnokot.

A Vasas junior világbajnoka hétfőn este az orosz Andrej Zamkovojjal találkozik, immár a nyolcaddöntőben.

"Az volt a terv, hogy csalogassam, hívogassam a brazilt, s miután kiugrott, lekontrázzam. Aztán észleltem, hogy nem olyan erősek az ütései, mint ahogy vártam, s onnan már verekedni is volt kedvem vele. Az utolsó másodpercekben számolni is kellett rá..." - elemzett a 21 éves magyar öklöző.

A 91 kg-os súlycsoportban Darmos József szintén remekelt, a Vasas 24 éves nehézsúlyú bokszolója a második menetben döntő fölénnyel verte Yamiko Chinulát. Az új-zélandira már az első menetben számolni kellett, majd amikor a második elején Darmos másodszor is megrendítette a nem túlzottan képzett ellenfelét, a bíró kihirdette a döntő fölényt. Ekkor 5-1 volt az állás a magyar öklöző javára.

"Kívülről talán simának tűnt a meccs, én azonban feszült voltam, mert öt hónap kényszerpihenő után most bokszoltam az első tétmeccsemet" - mondta Darmos, aki márciusban állkapocscsont-törést szenvedett, s utána hosszabb időt ki kellett hagynia.

A nagypehelysúlyú (57 kg) Mihály János nem jutott tovább, miután 18-3-ra alulmaradt Bahodirjon Szultanovval, az üzbégek olimpiai bronzérmesével szemben.

"Nyertem egy meccset, már nem megyek haza üres kézzel", mondta a kiskunfélegyháziak 21 éves magyar bajnoka, akinek eredményét Kovács László szövetségi kapitány is elemezte: "Sajnos nem bízott a győzelemben, s ez meg is látszott a teljesítményén."

Eredmények, 69 kg, a 16 közé jutásért:
Bacskai Balázs - Pedro Lima (brazil) 18-13

57 kg, a 16 közé jutásért:
Bahodirjon Szultanov (üzbég) - Mihály János 18-3

91 kg, a 16 közé jutásért:
Darmos József - Yamiko Chikalo (új-zélandi) döntő fölény 2. m.