Vágólapra másolva!

Hatos és Szabó sem járt szerencsével a birkózó-vb-n

Mivel mind a 74 kilós Hatos Gábor, mind a női 51 kg-os kategóriában érdekelt Szabó Emese legyőzője kikapott az elődöntőben, így egyik magyar sem folytathatja szereplését a vigaszágon a dániai Herningben zajló birkózó-világbajnokság szerdai versenynapján.

Hatos Gábor, a Haladás versenyzője, a szakág egyik legnagyobb magyar reménysége nagyon nehéz riválist kapott elsőre az idei Ázsia-bajnok, iráni Szadeh Gudarzi személyében.

A meccs első menetében az iráni 1-0-ra nyert, a másodikban már sok akció volt, ám mivel Hatos két pontjával szemben riválisa négyet gyűjtött, a magyar vesztesen hagyta el a szőnyeget. Gudarzi a a fináléba kerülésért vívott meccsen orosz riválistól szenvedett vereséget, így Hatos nem jutott a vigaszágra.

Az idei Európa-bajnoki ezüstérmes Szabó a viadal honlapja szerint az első menetben még megszenvedett a török Burcu Kepic ellen, ám 1-0-ra így is övé lett a szakaszgyőzelem, a folytatásban aztán belelendült, s a második két percet 4-0-ra hozva jutott be a nyolcaddöntőbe.

A 16 között Szabó a japán Kaj Jurival találkozott és a meccsről mindent elmond, hogy mindhárom menetben csupán egyetlen pont született. Az elsőt Szabó, míg a másodikat Kaj nyerte, csakúgy mint a mindent eldöntő harmadik két percet is. Kajt a négy között egy svéd versenyző állította meg, ezzel Szabó számára is befejeződött a viadal.

Csütörtökön egyetlen magyar lép szőnyegre: a nők 59 kg-os kategóriájában Sastin Marianna próbál szerencsét.

férfi szabadfogás, 74 kg
1. Gyenyisz Cargus (Oroszország)
2. Csamszulvara Csamszulvarajev (Azerbajdzsán)
3. Rames Kumar (India) és Szadeh Gudarzi (Irán)
...25. Hatos Gábor

A döntőben:
Cargus - Csamszulvarajev 2-0 (2-0, 1-0)

nők, 48 kg:
1. Marija Sztadnyik (Azerbajdzsán)
2. Lorisza Orzsak (Oroszország)
3. Ljudmilja Baluska (Ukrajna) és Szim Hjang Szo (Koreai NDK)

A döntőben:
Sztadnyik - Orzsak 2-0 (3-0, 2-0)

51 kg:
1. Sofia Mattsson (Svédország)
2. Kum Ok Han (Koreai NDK)
3. Olekszandra Kohut (Ukrajna) és Kaj Juri (Japán)
...10. Szabó Emese

A döntőben:
Mattsson - Han 2-0 (3-0, 4-0)