Vágólapra másolva!
Sastin Marianna bronzérmet szerzett női 59 kg-ban a dániai Herningben zajló birkózó-világbajnokság csütörtöki versenynapján. A Csepel SC-Delta SE birkózója az elveszített elődöntő után a bronzmeccsen a vigaszágon feljutott amerikai Deanra Rixet győzte le három menetben.

Sastin az első szakaszt 1-0-ra elvesztette, azonban a második és a harmadik két percben ő jött ki jobban a kapaszkodásokból, és végül nagy csatában sikerült megfordítania a küzdelmet, s megszereznie a harmadik helyet.

"Nagyon jól birkózott ma Mariann, örülünk a bronzéremnek" - mondta Vatai László szakágvezető. "Az elődöntő miatt egy picit bosszúsak vagyunk, mert a harmadik menetben meglátásunk szerint Mariannak nem adták meg a pontot, amivel győzhetett volna. Ettől függetlenül nagyon szép eredmény ez a bronz, s összességében nagyon elégedett vagyok, mert szerdán Szabó Emese is jól birkózott."

Sastin a magyar küldöttség első érmét szerezte a dániai vb-n. Pénteken egyetlen magyar lép szőnyegre: a férfiak kötöttfogású 55 kg-os kategóriájában Módos Péter küzdhet az éremért.

A csütörtöki versenynap dobogósai:
nők:
55 kg , világbajnok:
Josida Szaori (Japán)
2. Szona Ahmedli (Azerbajdzsán)
3. Alena Filipava (Bulgária) és Tonya Verbeek (Kanada)

59 kg, világbajnok:
Julija Ratkevics (Azerbajdzsán)
2. Agata Pietrzyk (Lengyelország)
3. Sastin Marianna (Magyarország) és Hanna Vasziljenko (Ukrajna)

63 kg, világbajnok:
Nisimaki Mio (Japán)
2. Ljubov Voloszova (Oroszország)
3. Jelena Saljgina (Kazahsztán) és Justine Bouchard (Kanada)