Vágólapra másolva!
Egy televíziós interjúban csupa kellemetlen kérdéssel hozták ki a béketűrésből Mike Tysont. Az egykori nehézsúlyú bokszbajnok a visszatérésésről szóló pletykákat is rövidre zárta, mondván: már nem is szereti az ökölvívást, különben is öreg és kövér.

Minden idők legfiatalabb és egyúttal talán legnépszerűbb nehézsúlyú világbajnoka, Mike Tyson a napokban a Sky News tévécsatorna vendége volt, ahol Dermot Murnaghan készített vele interjút. Murnaghan nem kímélte a korábbi világbajnokot, és meglehetősen bátran, sorban hozta fel a kényes kérdéseket Tyson múltjából, elsőként a nemi erőszak miatti ítéletet, ami aztán az egykori nehézsúlyú bajnoknál kiverte a biztosítékot.

"Negyvenhárom éves vagyok, maga pedig olyan dolgokon rágódik, amiket húszéves koromban tettem. Mit akar egyáltalán kihozni ebből az interjúból?" - háborgott a korábbi világbajnok.

A riporter azonban nem hátrált meg, kitartóan kereste tovább Tyson toleranciaszintjének felső határát. Felhozta a hírhedt fülharapásos esetet, aminek áldozata Evander Holyfield hallószerve volt, amire Tyson ismét felkapta a vizet: "Maga tudatosan bosszant engem. Úgy látszik, megváltoztam, különben már rég lecsaptam volna."

A kissé furcsa beszélgetés azonban a megszokott mederben folyt tovább. Murnaghan újabb kényes kérdést tett fel: "A meccsei előtt olyan dolgokat mondott, hogy az ellenfele orra hegyét akarja megütni, hogy a csontot fel tudja tolni az agyába."

Iron Mike megismételte előbbi válaszát: "Direkt idegesít engem, úgy érzem, mert már megint olyan dolgokkal hozakodik elő, amik 15, vagy 20 éve történtek."

A beszélgetés végén természetesen szóba került Tyson esetleges visszatérése is, amit a világbajnok a következőképp kommentált: "Ki mondta ezt magának? Kivel bokszolnék? Negyvenhárom éves vagyok és kövér. Kivel kéne bokszolnom? Most őszintén!?"

"George Foremannel!" - említette meg Murnaghan, kissé érthetetlen módon minden idők legidősebb, jelenleg azonban már a hatodik ikszét taposó nehézsúlyú világbajnokának nevét.

"Nem fogok vele bokszolni" - jelentette ki felháborodva Tyson, majd végleg eloszlatta a visszatérésével kapcsolatos feltételezéseket: "Nem lennék már sikeres. Nem az a fajta ember vagyok. Nem dobogtatja már meg a szívemet ez az egész. Nem szeretem már az ökölvívást."