Vágólapra másolva!
Nagy meglepetésre az első menetben kiütéses vereséget szenvedett a néhány éve még a világ legjobb bokszolójának tartott amerikai Roy Jones Jr. a hazai közönség előtt szereplő Danny Greentől a Sydney-ben rendezett gálán.

A Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) cirkálósúlyú világbajnoki címéért rendezett szerdai találkozón az ausztrál címvédő egy perc elteltével egy jobb horoggal rendítette meg 40 éves ellenfelét, aki ezt követően ugyan még felállt a padlóról, ám az újabb rohamokat már nem bírta, s a mérkőzésvezető beszüntette a küzdelmet.

"Meg kell emelnem a kalapomat Danny Green előtt, fantasztikus teljesítményt nyújtott, óriási mérkőzést bokszolt. Nem keresek kifogásokat, jó volt itt, Ausztráliában" - mondta a meccs után Jones, aki profiként először bokszolt az Egyesült Államokon kívül, s 54 győzelem mellett karrierje hatodik vereségét szenvedte el.

A győztes Green értékelése egyszerre volt patetikus és profán: "Nem tudom, mit mondjak. Nektek ajánlom, ez a győzelem Ausztráliáé. Roy Jonesszal kapcsolatban kellemetlenül érzem magam, szinte bánt, hogy egy olyan emberrel tettem ezt, aki példakép számomra. Ő egy átkozott legenda. Sokat voltam fent, és a borzasztó lenti világban is. Ez pedig egy félelmetes menet volt, egy különleges estén. Életem legjelentősebb győzelmét arattam, azoknak pedig, akik nem hitték, hogy képes vagyok erre, üzenem, hogy dugják fel maguknak, szart sem tudnak. Én magam nem lepődtem meg az eredményen, világosan elmondtam mindenkinek, hogy ha tisztán elkapom, akkor ki fogom ütni őt."