Vágólapra másolva!
Marosi Katalin a selejtező második fordulójában vereséget szenvedett Sofia Arvidssontól, ezzel kiesett a női egyes további küzdelmeiből az ausztrál nyílt teniszbajnokságon. Jelena Gyementyjeva Serena Williamst győzte le a sydney-i torna fináléjában.

A Grand Slam-torna honlapja szerint Marosi pénteken két szettben maradt alul svéd ellenfelével szemben. A magyar játékos a csütörtöki első fordulóban a spanyol Eloisa Compostizo de Andresen jutott túl. Kapros Anikó már akkor búcsúzott.

A melbourne-i viadal 128-as főtáblájára - melyen alanyi jogon ott van Czink Melinda és Szávay Ágnes - három győzelemmel lehetett volna felkerülni.

selejtező, 2. forduló:
Sofia Arvidsson (svéd) - Marosi Katalin 6:3, 7:5

Jelena Gyementyjeva nyerte a sydneyi keménypályás tenisztorna 600 ezer dollár összdíjazású női versenyét. Az ötödik helyen rangsorolt orosz játékos két sima szettben múlta felül az elsőként kiemelt, világranglista-vezető amerikai Serena Williamst az ausztráliai viadal pénteki döntőjében.

Sydney, nők, döntő:
Gyementyjeva (orosz, 5.) - S. Williams (amerikai, 1.) 6:3, 6:2

Szintén az ausztrál városban Richard Gasquet és Markosz Bagdatisz jutott döntőbe a 485 ezer dollár összdíjazású férfiversenyen. A francia játékos honfitársát, Julien Benneteau-t, a ciprusi pedig az amerikai Mardy Fish-t győzte le.

férfiak (485 ezer dollár összdíjazás), elődöntő:
Gasquet (francia) - Benneteau (francia) 6:4, 7:5
Bagdatisz (ciprusi) - Fish (amerikai) 6:4, 6:7 (7-9), 7:6 (7-5)

A francia Arnaud Clément és az amerikai John Isner jutott be a döntőbe az Aucklandben zajló, 355 ezer dollár összdíjazású férfi versenyen. Előbbi az ötödikként rangsorolt német Philipp Kohlschreibert, utóbbi a nyolcadik kiemelt spanyol Albert Montanest győzte le az új-zélandi viadal pénteki elődöntőjében.

eredmények, elődöntő:
Clément (francia) - Kohlschreiber (német, 5.) 6:3, 7:6 (7-2)
Isner (amerikai) - Montanes (spanyol, 8.) 6:2, 7:6 (7-5)

A második helyen kiemelt izraeli Shahar Peer és a negyedikként rangsorolt ukrán Aljona Bondarenko jutott be pénteken az ausztráliai Hobartban zajló, 220 ezer dollár összdíjazású női verseny döntőjébe.

eredmények, elődöntő:
Bondarenko (ukrán, 4.) - Medina Garrigues (spanyol, 1.) 4:6, 6:3, 6:4
Peer (izraeli, 2.) - Errani (olasz) 6:2, 6:0