Vágólapra másolva!
A 33. helyen zárt a férfiak szerdai rövidprogramjában Markó Márton az észtországi Tallinnban zajló műkorcsolya Európa-bajnokságon.

A viadal honlapja szerint a magyar bajnok produkcióját 35,32 pontra értékelték a bírák, ezzel eldőlt, hogy Markó csütörtökön már nem mutathatja be a kűrjét.

A legjobb rövidprogramot a hároméves szünet után visszatérő, olimpiai, háromszoros világ-, és ötszörös Európa-bajnok orosz Jevgenyij Pljuscsenko (91,30) futotta, a második pozícióban a címvédő francia Brian Joubert (88,55) zárt, míg honfitársa, Yannick Ponsero (82,40) lett a harmadik.

Az orosz Juko Kavaguti, Alekszander Szmirnov kettős nyerte meg a párosok versenyét. A rövid program után a második helyen álló duó szabadprogramját 139,23 pontra értékelték a bírák, így összesítésben 213,15 pontos eredménnyel győzött.

Az ezüstérmet a háromszoros Európa- és kétszeres világbajnok német Aliona Savchenko és Robin Szolkowy páros szerezte meg, míg a bronz a szintén orosz Marija Muhortova, Makszim Trankov duó nyakába került.

A magyar Hecht Victoria, Trefil Kristóf kettős 29,34 ponttal a 20. helyen zárt, s kűrt már nem is mutathatott be, miután a keddi rövid programot követően nem jutott be a legjobb 16 közé. Magyar műkorcsolyázó páros utoljára 40 évvel ezelőtt, 1970-ben szerepelt Európa-bajnokságon.

Eredmények:
páros, Európa-bajnok:
Juko Kavaguti, Alekszander Szmirnov (Oroszország) 213,15 pont
2. Aliona Savchenko, Robin Szolkowy (Németország) 211,72
3. Marija Muhortova, Makszim Trankov (Oroszország) 202,03
...20. Hecht Victoria, Trefil Kristóf

A kontinenstorna csütörtökön délben a jégtáncosok original programjával folytatódik. A férfiak küzdelme csütörtökön kora este a szabadprogrammal fejeződik be.