Vágólapra másolva!
Szávay Ágnes bejutott a legjobb 16 közé a Párizsban zajló, 700 ezer dollár összdíjazású nőitenisz-tornán, miután a hétfői első fordulóban ellenfele, a fehérorosz Olga Govorcova a második szettben feladta a párharcukat. A WTA honlapja szerint az első játszmát a magyar játékos nyerte 6:3-ra, majd a másodikban is 1:0-ra ő vezetett, amikor riválisa visszalépett.

Szávay következő ellenfele a harmadik helyen kiemelt belga Yanina Wickmayer és a szabadkártyás horvát Petra Martic párharcának a továbbjutója lesz.

Marosi Katalin, oldalán a horvát Darija Jurakkal megnyerte első mérkőzését a páros versenyben, s ezzel bejutott a legjobb nyolc közé. A duó hétfőn döntő rövidítésben verte a negyedik helyen kiemelt Sarah Borwell, Raquel Kops-Jones brit, amerikai kettőst.

Eredmények, egyes, 1. forduló (a 16 közé jutásért):
Szávay - Govorcova (fehérorosz) 6:3, 1:0-nál Govorcova feladta

páros, 1. forduló (a 8 közé jutásért):
Marosi, Jurak (magyar, horvát) - Borwell, Kops-Jones (brit, amerikai, 4.) 7:6 (9-7), 2:6, 10-3 - döntő rövidítés

Rotterdami tenisztorna: Söderling győzelemmel kezdett

A harmadik helyen kiemelt svéd Robin Söderling három játszmában nyert hétfőn a francia Florent Serra ellen az 1,445 millió euró összdíjazású, rotterdami keménypályás férfi tenisztorna első fordulójában.

Eredmények, 1. forduló (a 16 közé jutásért):
Söderling (svéd 3.) - Serra (francia) 4:6, 6:4, 6:1
Mayer (német) - Tipsarevic (szerb) 6:3, 6:7 (6-8), 7:6 (8-6)
Seppi (olasz) - Bohli (svájci) 6:1, 7:5

Szafina hátfájdalmai miatt nem indul Dubajban

Hétfői bejelentése szerint elhúzódó hátsérülése miatt nem indul a jövő heti, dubaji női tenisztornán Dinara Szafina, a világranglista második helyezettje. A klasszis orosz játékos a honlapján közölte, hogy a fájdalom az előző szezon vége óta hátráltatja, s mivel nem múlik, egyelőre nem ragad ütőt.

Szafina a januári Australian Open nyolcaddöntőjét is emiatt a sérülése miatt adta fel honfitársa, Marija Kirilenko ellen. A 23 éves teniszező úgy nyilatkozott: reméli, hogy a március 10-én rajtoltó, Indian Wells-i tornán már pályára léphet.

Olasz-cseh és amerikai-orosz elődöntők a Fed-kupában

A címvédő olaszok a csehekkel, az oroszok pedig az amerikaiakkal találkoznak majd a női Fed-kupa Világcsoportjának az elődöntőjében. Utolsóként az oroszok jutottak a legjobb négy közé, miután vasárnap késő este megnyerték a mindent eldöntő páros meccset a házigazda szerbek ellen.

Az elődöntős összecsapásokat április 24-25-én rendezik, a fináléra pedig november 6-7-én kerül sor.

A negyeddöntő eredményei:
Brno: Csehország - Németország 3-2
Harkov: Ukrajna - Olaszország 1-4
Lievin: Franciaország - Egyesült Államok 1-4
Belgrád: Szerbia - Oroszország 2-3