Vágólapra másolva!
A helyi és a nemzetközi sajtó elsősorban a grúz szánkós, Nodar Kumaritasvili tragédiájával foglalkozik a vancouveri téli olimpia megnyitójának másnapján, maga a ceremónia háttérbe szorult a lapokban. A svédek azért a nyitóünnepségnek is beszóltak.

Kanada, The Globe and Mail: "Egy tragédia, amely árnyékot vet a versenyekre. A halál emlékeztet a játékok törékenységére."

Vancouver Sun: "Egy élet elveszett. Kanada büszkesége nem homályosíthatja el egy fiatal ember halálát. A megnyitó segít világosságot vinni a sötétségbe."

Olaszország, Corriere dello Sport: "A NOB minden felelősséget elhárít, de a kétség és a vita marad."

La Stampa: "Az elátkozott jégcsatorna. Megvan a világ leggyorsabb és legveszélyesebb pályájának első áldozata, és azt mondják: ezt nem lehetett előre látni. A tragédia miatt nem áll le az olimpia és a grúz sportolók sem utaznak haza. A pályával kapcsolatban azonban marad a kérdés: a sebességi rekordokat kínáló jégcsatorna vajon biztonságos-e?"

Spanyolország, El País: "A szervezők a hómennyiség, a gazdaságosság és a dopping miatt aggódtak. Ez azonban valami sokkal rosszabb. A játékokra rányomja a bélyegét a tragédia."

Nagy-Britannia, Sunday Telegraph: "Kereszttűzben a szervezők: a kanadai házigazdákat azzal vádolják, hogy semmibe vették a sportolók biztonságát és a külföldieknek kevés edzéslehetőséget biztosítottak."

Svédország, Dagens Nyheter: "A szervezők kívánsága, hogy a szánkópálya gyorsabb legyen, Nodar Kumaritasvili életébe került. A teljesen értelmetlen tragédia nyomán a jégcsatorna immár a legsivárabb a világon."

Svenska Dagbladet: "Két óra után a megnyitó olyan 'izgalmas' volt, mint az 50 km-es, tömegrajtos sífutás rajtja. Sablonos és kiszámítható. Itt az ideje a modernizációnak."

Japán, Asahi Shimbun: "Ragyog a bevándorlók országa. A játékok egyik legfőbb üzenete, hogyan éljük együtt az őslakosokkal."