Vágólapra másolva!
A rövidpályás gyorskorcsolyázók után vasárnap este újabb magyar mutatkozik be a vancouveri téli olimpián: a tartalékból résztvevővé vált Tagscherer Imre a sílövők 10 km-es sprint számában áll rajthoz. A második napon öt számban osztanak érmet, a nőknél finn-orosz hokimeccs lesz.

A téli olimpia második versenynapján újabb magyar sportoló mutatkozik be. Tagscherer Imre, a Vasas 37 éves sportolója harmadik ötkarikás eseményén indulhat, s csakúgy, mint a korábbi alkalmakkor, a tisztes helytállás a célja.

Összesen öt számban osztanak érmet, a biatlonosok küzdelme mellett férfi egyes szánkóban, az északi összetett egyéni versenyszámában, női 3000 m-es gyorskorcsolyában és a síakrobaták férfi mogul versenyében.

Az eredetileg erre a napra tervezett női alpesi sízők olimpiai szuperkombinációs számát a jelenlegi tervek szerint csütörtökön bonyolítják majd le. A szakág versenyei már szombaton megkezdődtek volna, de az elmúlt egy-két napban lehullott nagy mennyiségű hó és eső jelentősen rontotta a kijelölt pálya állapotát.

Játszanak ugyanakkor két női jégkorong-mérkőzést, a B csoportban az Egyesült Államok Kínával, Finnország pedig Oroszországgal küzd meg.

A második nap programja

Vasárnap:
sílövészet (1 aranyérmet osztanak ki):
20.15: FÉRFI 10 KM SPRINT (Tagscherer Imre)

jégkorong:
21.00: női B csoport: Egyesült Államok - Kína

szánkó (1):
22.00 és 24.00: FÉRFI EGYES - 3. ÉS 4. FUTAM

gyorskorcsolya (1):
22.00: NŐI 3000 M

északi összetett (1):
22.45: EGYÉNI VERSENY - SÍUGRÁS, 10 KM-ES SÍFUTÁS

síakrobatika:
23.30: férfi mogul, selejtező

Hétfő:
jégkorong:
1.30: női B csoport: Finnország - Oroszország

műkorcsolya:
1.30: páros rövid program

síakrobatika (1):
2.30: FÉRFI MOGUL, DÖNTŐ