Vágólapra másolva!
Nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki Floyd Landis amerikai kerékpáros ellen, akit azzal gyanúsítanak, hogy betört a Francia Doppingellenes Ügynökség számítógépes adatbázisába.

Pierre Bordry, az ügynökség vezetője hétfőn arról számolt be, hogy Thomas Cassuto bíró január 28-án adta ki az elfogatóparancsot a 34 éves sportoló ellen.

Landis a 2006-os Tour de France 17. szakasza után produkált pozitív mintát, szervezetében túl magas volt a tesztoszteronszint. Ezek után a USADA, az Egyesült Államok doppingellenes ügynöksége a viadalon levett hét, először negatív eredményt hozott mintáját is újraellenőriztette, és az egyik francia laboratóriumban - speciális módszerekkel - elvégzett vizsgálatok szintén magas tesztoszteronértéket mutattak ki. Az ártatlanságát hangoztató sportoló a laborban elkövetett hibáknak tulajdonította az eredményt. A nemzetközi Sportdöntőbíróság a fellebbezését elutasította.

Forrás: EPA

Landis megnyerte a 2006-os Tourt, de az eredményét törölték, és kétéves eltiltással büntették, amely 2009 januárjában járt le. Egy hónappal később - az OUCH Pro kerékpároscsapat tagjaként - már részt is vett a Tour of California elnevezésű versenyen.