Vágólapra másolva!
Négy sportoló is megvédte olimpiai bajnoki címét a vancouveri játékokon szerdán, a nap hőse mégis a csúnya baleset után bronzérmet szerző Petra Majdic lett. Knoch Viktort kipöckölték a második helyről a gyorskorcsolyázók 1000 méteres futamának selejtezőjében, a magyar még óvást is fontolgatott. Lindsey Vonn favorithoz méltón nyerte a női lesiklást, a másik esélyes, Anja Pärson viszont óriásit bukott.

A címvédők sorozatos sikereit hozta a vancouveri téli olimpia szerdai versenynapja: hét számban osztottak érmet, s ezek közül négyben a torinói győztesek diadalmaskodtak. A magyarok közül Berecz Anna alpesi síző lesiklásban 35. lett, míg Knoch Viktor kiesett a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 1000 méteres selejtezőiben.

Alpesi sí, női lesiklás: Lindsey Vonn (Egyesült Államok)

A nap a női alpesi sízők lesiklóversenyével indult, melyet Lindsey Vonn úgy nyert meg, hogy február 2-án megsérült, s nem tudott teljes gőzzel készülni az olimpiára.

Több hatalmas bukás is történt, Marion Rolland a rajt után négy másodperccel esett el, az olimpiai és világbajnok Anja Pärson 58 méteres repülés után a fejét beütve zuhant a pályára, de ő legalább a saját lábán hagyta el a helyszínt, ellentétben a romániai Miklós Edittel, akit helikopterrel vittek kórházba.

Az egyetlen magyar induló, Berecz Anna a 35. helyen ért célba.

Sífutás, női egyéni sprint: Marit Björgen (Norvégia)

Egyéni sprintversenyeket rendeztek sífutásban. A nőknél Marit Björgen győzött, de a nap hőse Petra Majdic lett: az elmúlt két hónapban négy Világkupa-futamot nyerő sportolónő kicsúszott egy balosban, majd egy kisebb szakadék alján találkozott egy fenyőfával. A szlovén klasszis nem adta fel, továbbjutott a selejtezőből, megnyerte a negyeddöntőt, borda- és csípőfájdalmai ellenére továbbjutott az elődöntőből, majd úgy nyert bronzot, hogy célba érkezés után nem tudta saját lábán elhagyni a pályát.

Sífutás, férfi egyéni sprint: Nyikita Krjukov (Oroszország)

A férfiaknál két orosz, Alekszandr Panzsinszkij és Nyikita Krjukov úgy lépett meg a mezőnytől, hogy az már önmagában lenyűgöző volt. Előbbi végig vezetett, ám a célegyenesben már szinte szinkronsíeltek, a hősi pózban elkapott célfotó pedig Krjukovot mutatta győztesnek.

Gyorskorcsolya, férfi 1000 m: Shani Davis (Egyesült Államok)

A Torinóban is aranyérmes amerikai Shani Davis sikeresen megvédte címét.

Rövidpályás gyorskorcsolya, női 500 m: Vang Meng (Kína)

Ugyancsak címvédésre került sor a rövid pályás gyorskorcsolya női 500 méteres versenyében, ahol a kínai Vang Meng ismételte meg 2006-os sikerét. A szintén rövid pályás gyorskorcsolyában induló Knoch Viktor nem jutott tovább a selejtezőkből az 1000 méteres számban. A magyar versenyző óvást fontolgatott, miután német ellenfele kilökte a második helyről.

Szánkó, kettes: Andreas Linger, Wolfgang Linger (Ausztria)

Nemkülönben címvédést hozott a szánkós kettesek viadala. Egy osztrák testvérpár, Andreas és Wolfgang Linger megelőzött egy lett testvérpárt, Andris és Juris Sics-t.

Hódeszka, férfi félcső: Shaun White (Egyesült Államok)

Hogyan másképp érhetett volna véget a nap, mint címvédéssel? A nagy esélyes amerikai Shaun White magasan kiemelkedett az egyébként nagyon erős mezőnyből, a bevállalósabb kunsztok után is biztosan fogott talajt, végül megközelítette a maximális ötven pontos teljesítményt (48,4).