Vágólapra másolva!
A maga elé kitűzött célt teljesítette Berecz Anna azzal, hogy csütörtökön 13 mp-es hátránnyal a 27. lett a női alpesi sízők szuperkombinációjában a vancouveri téli olimpián, mégsem volt elégedett. A sílövők 20 km-es versenyében 82. Tagscherer Imrét a szokottnál melegebben tűző nap zavarta.

A lesiklásban egy nappal korábban 35. magyar síző második számában abban bízott, hogy a legjobb harminc közé kerülhet és lemaradása az elsőhöz képest nem lesz nagyobb 15 másodpercnél. Mindkettő sikerült, Berecz mégsem volt elégedett, mert csak egy chilei versenyzőt előzött meg, szeretett volna még közelebb kerülni a menőkhöz.

"Tisztában vagyok a realitásokkal, de azért szeretnék a lehető legközelebb kerülni a legjobbakhoz" - mondta a 21 éves sportoló. "Jeges volt a pálya, sokkal jegesebb, mint egy nappal korábban, ezáltal nehezebb is. Még jobban kellett figyelni a kanyaroknál, s mivel mindenképpen végig akartam menni mindkét számban, ezért most kevesebbet kockáztattam, az ugratóknál is jobban ügyeltem."

Az első olimpiáján szereplő Berecz Annára még további három szám vár, ezek közül kettő, a szombati szuper-óriásműlesiklás és a jövő pénteki műlesiklás közel áll hozzá.

Tagscherer Imre 88 indulóból 82. lett a férfi sílövők 20 km-es számában, négy lövőhibájára nem lehet panasz, a futással viszont meggyűlt a baja. "A körülmények ezúttal kifejezetten jók voltak, nem esett se eső, se hó, igaz, a megszokottnál jóval melegebben tűzött a nap" - értékelt Tagscherer. "A lövészetemmel nem lehettem elégedetlen, négy hiba húsz kilométeren szerintem igen jó eredmény. A futás megint nem jött össze, a meleg sajnos eléggé befolyásolta a teljesítményemet. Bár ebben én is hibás vagyok, hiszen magamon hagytam egy plusz réteget, mert a bemelegítés alatt nem tűnt úgy, hogy ennyire felmegy a hőmérséklet. Az egész verseny során úgy izzadtam, hogy az már tényleg zavart."

Tagscherer futóidejével utolsó előtti lett az egész mezőnyben. "Ezt nem akarom a melegre fogni. Talán a sok válogatóverseny miatt jártam így, november vége óta szinte állandóan viaskodtunk ezért az egy helyért, ez kivette az erőmet, elvégre a mostaninál másfél perccel jobbat tudok. Sajnálom, hogy mindezt nem sikerült most bizonyítanom."