Vágólapra másolva!
Pályarekorddal nyerte a brit Amy Williams a női szkeletonosok versenyét a téli olimpián. A férfiaknál éles küzdelemben kanadai aranyérem született.

A női szkeletonosoknál a csütörtöki első két futam után is élen álló Amy Williams a harmadik felvonásban is a legjobb volt, így a biztonsági negyedik siklás után teljesen megérdemelten szerezte meg az első helyet. A műkorcsolyázó Robin Cousins 1980-as, Lake Placid-i sikere után ő az első brit, aki egyéni számban aranyat tudott szerezni a téli játékokon. A kanadaiak utólag megóvták a végeredményt, mert szerintük Williams sisakja szabálytalan volt. Az óvást a versenybíróság elutasította. A második helyen a német Kerstin Szymkowiak, a harmadikon pedig honfitársa, Anja Huber végzett.

A férfiaknál rendkívül szoros küzdelemben győzött a hazai Jon Montgomery. A második és harmadik felvonás után Martins Dukurs vezetett, ám a lett "csontváz" végül hét századmásodperccel kikapott. A harc élességét az mutatja igazán jól, hogy a harmadik Alekszandr Tretyakov valamivel több mint egy másodpercet kapott Montgomerytől.

Szkeleton, nők:
1. Amy Williams (Nagy-Britannia) 3:35.64 perc
2. Kerstin Szymkowiak (Németország) + 0.56 másodperc
3. Anja Huber (Németország) + 0.72

férfiak:
1. Jon Montgomery (Kanada) 3:29.73 perc
2. Martins Dukurs (Lettország) + 0.07 másodperc
3. Alekszandr Tretyakov (Oroszország) + 1.02