Vágólapra másolva!
A svéd Marcus Hellner nyerte a sífutók férfi 15+15 km-es üldözéses számát szombaton a vancouveri téli olimpián. Mögötte a német Tobias Angerer lett az ezüst- és a szintén svéd Johan Olsson a bronzérmes.

A táv első, klasszikus stílusú felében a cseh Lukas Bauer diktálta a tempót, de legalább húsz versenyző maradt az élbolyban. A léccserék után a szabadstílus jobban kedvezett Johan Olssonnak, aki egyedül elhúzott a mezőnytől, s volt olyan pillanata a viadalnak, amikor 26 másodperces előnyre is szert tett.

Az utolsó öt kilométeren aztán az orosz Alekszandr Legkov, a német Tobias Angerer, illetve a svéd Marcus Hellner is robbantott, két kilométerrel a cél előtt utolérték Olssont, aki meglepetésre nem pukkadt ki, hanem tartani tudta a lépést társaival.

A célegyenesbe Hellner fordult elsőként, Angerer tartotta második helyét, míg Olsson utolsó erejével nem hagyott lehetőséget Legkovnak, s bronzérmesként esett be a célba.

A világbajnok és Világkupa-éllovas Petter Northug csupán a 11. lett, igaz, az utolsó kilométeren botproblémával is küszködött.

Eredmény, sífutás, férfi 15+15 km-es üldözéses verseny:
1. Marcus Hellner (Svédország) 1:15:11.4 ó
2. Tobias Angerer (Németország) 2.1 mp hátrány
3. Johan Olsson (Svédország) 2.8 mp h.