Vágólapra másolva!
A műkorcsolyázó Sebestyén Júlia és az alpesi síző Bene Márton is bemutatkozik a vancouveri téli olimpia keddi - magyar idő szerint szerda hajnalig tartó - versenynapján, amelyen öt számban hirdetnek győztest. Edzője szerint Sebestyén kiváló formában várja a rajtot.

Az első ötkarikás eseményén részt vevő Bene óriás-műlesiklásban lesz érdekelt, amelynek az első futamát 18.30-kor rendezik - a magyar síző a 102 induló közül 79.-ként siklik -, majd a 22 órakor startoló második kör után az aranyérem is gazdára talál.

Gyorskorcsolyában a férfiak 10 ezer méteres versenyszámában avatnak bajnokot, míg sílövészetben a női váltók 4x6 km-en mérik össze erejüket. A női síakrobaták között az olimpiákon első alkalommal osztanak érmeket krosszban, északi összetettben pedig a csapatok viadalában hirdetnek győztest.

Curlingben a férfiak és a nők is befejezik a selejtezőket, míg a férfi jégkorongozók már a negyeddöntőbe jutásért harcolnak. Magyar idő szerint szerda hajnalban elrajtol a női kettesbobosok versenye is, amelyben a négy futamból kettőt rendeznek meg ezen a napon.

Edzője, Vardanjan Gurgen szerint nagyszerű formában várja a versenyt Sebestyén Júlia, aki a kedvező sorsolásnak köszönhetően az utolsó ötös csoportban lép jégre a rövidprogramban. A 2004-ben Európa-bajnok sportolót a 30 fős mezőnyben a 27. helyre sorolták, s Vardanjan a Magyar Olimpiai Bizottság honlapjának elmondta, nagyon bizakodó tanítványa szereplésével kapcsolatban.

"Jó őt nézni, a tréningeken csuda dolgokat csinál, remek formában korcsolyázik, elégedett vagyok vele" - mondta az edző. "Érzem, elképesztően fel van dobva, ezért figyelnem kell arra is, nehogy túlpörögjön. Nagyon várjuk már, hogy jégre lépjen."

A világranglistán jelenleg kilencedik Sebestyénnek ez a negyedik ötkarikás szereplése, s ez eddig csak a háromszoros olimpiai bajnok norvég Sonja Henie-nek sikerült 1924 és 1936 között.