Vágólapra másolva!
Megbeszélte az olimpia eddigi legnagyobb bakiját Sven Kramer edzőjével, Gerard Kemkersszel. A holland gyorskorcsolyázó a tréner hibás utasítása miatt bukta el biztos aranyérmét, a felek mégis a folytatás mellett döntöttek.

A férfi gyorskorcsolyázók 10 ezer méteres számában Sven Kramer érte el a legjobb időt a téli olimpia keddi napján. A hollandot azonban később kizárták a versenyből, mert edzője elnavigálta egy pályaváltáskor. Az aranyérem a dél-koreai Li Szeung Hun ölébe hullt.

A hollandok a táv kétharmadánál követték el a hibát. A leghajmeresztőbb, hogy Kramer jól váltott sávot, ám edzője azt hitte, versenyzője hibázott. Kemkers hevesen gesztikulálni kezdett, mire Kramer rövid töprengés után úgy döntött, követi az utasítást. Innen már nem volt visszaút.

Kramer az eset után rendkívül dühös volt, de pár nappal később már megfontoltan nyilatkozott: "Az elmúlt években túl jók voltunk ahhoz, hogy most csak úgy kidobjam."

A holland sportoló nem hagyja figyelmen kívül, hogy Kemkers milyen nagy mértékben segítette pályafutását: "Háromszoros világbajnok, négyszeres Európa-bajnok vagyok, számtalan Világkupát nyertem, Vancouverben pedig olimpiai bajnok lettem 5000-en."

Hollandiában a gyorskorcsolyázás nemzeti intézménynek számít, így Kremer hazai szurkolóit sokkolta ez az óriási hiba.

"Megtörtént. Szörnyű, de túl vagyunk rajta. Az érem Dél-Koreába került, és soha nem kapjuk vissza" - mondta szomorúan a sportoló.

Kemkers lesápad