Vágólapra másolva!
Heidum Bernadett kiesett a rövidpályás gyorskorcsolyázók női 1000 méteres számának pénteki negyeddöntőjében a vancouveri téli olimpián.

A magyar lánynak, aki tagja volt a 3000 méteres váltóban ötödik magyar csapatnak, az első két helyen kellett volna végeznie a továbbjutáshoz négyfős futamában, de végül harmadikként haladt át a célvonalon.

Heidum nem kapta el jó ütemben a rajtot, de szinte azonnal megelőzte a francia Stephanie Bouvier-t, így harmadik helyen haladt az 1500 méteren és a 3000 méteres váltóban aranyérmes kínai Csou Jang és a váltóval második kanadai Jessica Gregg mögött. Heidum féltávnál egyszer már-már megelőzte tengerentúli riválisát, azonban Gregg végül megtartotta második helyét, s a hátralévő körökben "szélesen" korcsolyázva nem adott újabb lehetőséget a magyar versenyzőnek. A futamot 1:29.849 perces olimpia rekorddal Csou Jang nyerte.

Heidum búcsújával befejezték szereplésüket a magyar rövidpályás gyorskorcsolyázók a vancouveri olimpián. A magyar küldöttség mindkét pontszerző helyét ebben a sportágban szerezte: Huszár Erika 1500 méteren hatodik lett, míg a Heidummal, Darázs Rózsával és Keszler Andreával kiegészülő váltó ötödik helyen zárt.