Társoldalunk:

Kettős lábszárcsonttörést szenvedett egy magyar síző a paralimpián

2010.03.14. 18:36

Kettős lábszárcsonttörést szenvedett Dani Gyöngyi a vancouveri téli paralimpián, ezért nem tud részt venni az alpesi síversenyeken.

A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) vasárnapi tájékoztatása szerint a sportoló a szobájában a térdére esett, amikor az ágyából a kerekesszékébe akart átülni. A röntgenvizsgálatok során megállapították, hogy a bal lábszárának mindkét csontja eltört.

Bejek Zoltán csapatorvos, a magyar küldöttség vezetője Vancouverből azt a tájékoztatást adta, hogy a versenyzőnek a helyszínen szereztek speciális kerekesszéket, amely nyújtott állapotban is megtartja a sérült lábat. A csapat irányítói Danira bízzák, hogy korábban visszatér-e Budapestre vagy a többiekkel marad,

A szervezők egyébként a rossz időjárás miatt megváltoztatták az alpesisí-versenyek időpontjait. Az eredetileg a játékok elejére kiírt lesiklást későbbre halasztották, és előrehozták a műlesiklást, valamint az óriásműlesiklást. A módosítás az egyetlen magyar indulót, Koleszár Balázst is érinti, akinek így hétfőn kell versenyeznie óriásműlesiklásban és - ha az időjárás nem szól közbe - március 17-én műlesiklásban. Az eredeti forgatókönyv szerint 18-án lett volna Koleszár első versenye.

KAPCSOLÓDÓ CIKK