Vágólapra másolva!
Valószínűleg véget ért Erdei Zsolt mumusának, Hugo Hernan Garay karrierjének érdemi része: az argentin bokszolót már az első menetben kiütötte Chris Henry Mexikóban. Detroitban leléptették Arthur Abrahamot, miután megütötte a földön lévő Andre Dirrellt, Erik Morales győzelemmel tért vissza a profi ökölvívás vérkeringésébe.

Leléptették a betonállú Abrahamot

Botrányos körülmények között ért véget a nagyközépsúlyú hatos szupertorna második fordulójának első összecsapása. A sorozatot nagy KO-val kezdő Arthur Abraham a nullpontos Andre Dirrellel találkozott a michigani Detroitban. Az összecsapás a várakozásoknak megfelelően Dirrell akcióival és masszív Abraham védekezéssel kezdődött. Az első meglepetés a negyedik menetben történt, amikor is az amerikai leütötte a betonállú Abrahamot, aki teljesen megzavarodott ettől.

A következő menetekben a jóval esélyesebb német csak nyomozta Dirrellt, aki remek kontrákkal, szép ellépésekkel szinte bohócot csinált a Sauerland Event legnagyobb sztárjából.

A tízedik menetben aztán újabb fordulat állt be, ugyanis a nyílt sisakkal rohamozó Abraham leütötte ellenfelét, de a bíró csúszásnak minősítette az esetet. Mivel ezt követően a németnek már csak kiütéssel volt esélye megnyerni a találkozót ennek szellemében küzdött és mindent egy lapra feltéve rohamozott. A 11. menetben Dirrell menekülés közben a sarokban elcsúszott és térdre esett, ami után Abraham nagyon keményen és sportszerűtlenül megütötte őt. Természetesen az amerikai azonnal eljátszotta, hogy képtelen folytatni.

A kisebb tömegjelenetek és lökdösődések után a bíró a szabályoknak megfelelően leléptette Abrahamot, ugyanakkor Dirrell tudta volna folytatni a mérkőzést, ha igazán akarja. Mindent összevetve jogos eredmény született (97-92, 97-93 és 98-92 volt a pontozás az amerikai javára a leállításkor), ami nagyon izgalmassá tette a tornát, mivel Abraham a továbbjutás bebiztosítása helyett elszenvedte élete első vereségét és az utolsó fordulóban ki-ki meccset lesz kénytelen bokszolni Carl Froch ellen.

Padlón Hugo Hernan Garay

Úgy tűnik, véget ért Erdei Zsolt mumusának, Hugo Hernan Garay karrierjének az érdemi része. Az argentin bunyós WBA eliminációs meccset bokszolhatott Chris Henry ellen Mexikóban, de már a nyitó menetben csődöt mondott. A bombameglepetéssel zárult találkozón Garay egy perccel az első menet vége előtt került a földre egy jobbkezestől és a bíró kiszámolta őt. Mindez azt jelenti, hogy Henry beállhat Gabriel Campillo és Vjacseszlav Usztinov mellé azok sorába, akik a WBA-világbajnok Beibut Sumenov elleni meccsre várnak.

Morales győzelemmel tért vissza

Egészen kiváló mérkőzésen tért vissza a profi ökölvívás vérkeringésébe Erik Morales. A kissé lelassult mexikói legenda igazi tűzijátékot produkált 12 meneten keresztül a korábbi könnyűsúlyú világbajnok Jose Alvaro ellen és egyhangú pontozással hozta a nehéznek ígérkező összecsapást. A helyszíni beszámolók szerint a váltósúlyú Morales néhol régi önmagát idézve igazi macho-bokszot mutatott be, amit a közönség nagy tapssal hálált meg.

Gamboa megvédte vb-címét

Egyhangú mérkőzésen egyhangú Gamboa győzelem: röviden így lehetne összefoglalni a szombat esti hamburgi Yuriorkis Gamboa vs Jonathan Victor Barros WBA pehelysúlyú világbajnoki találkozót. A két bokszoló között óriási tudáskülönbség volt, a WBA ranglistán hetedik argentin kihívónak csak akkor lett volna esélye, ha az ütőtáv határán hajolgató és trükköző kubai klasszis nagyot hibázott volna.

A nyolcadik menet első másodperceiben ritmust váltott az önmagához képest passzív Gamboa, és egy pörgős sorozattal padlóra küldte ellenfelét. Az argentin gyorsan talpra állt, elmozogva és néha kapaszkodva valahogy túlélte a rohamokat, majd az etap második felében egy fejre mért kontra jobbcsapottal pár pillanatra ő hozta zavarba a bajnokot.

A tízedik felvonásban egy összefejelés következtében Gamboa homloka felrepedt az orra felett, de az erősen vérző sérülés nem zökkentette ki lényegesen a kubai bunyóst. A záró menetben még kialakult pár közelharcos szituáció, de csak a világbajnok részéről volt sansz a kiütésre, viszont erő és pontosság hiányában elmaradt az idő előtti befejezés, és következett a pontozás. A 116-111, 118-109, 118-109 arányú egyhangú döntés a 28 éves Gamboának kedvezett, aki ezzel megvédte világbajnoki címét és 18 hivatásos mérkőzés után is makulátlan rekorddal rendelkezik.

Guzman megmentette a karrierjét

Joan Guzman nyerte az IBF könnyűsúlyú világbajnoki címéért kiírt váltósúlyú mérkőzést. A mérlegelésen a dominikai bunyós két súlycsoporttal feljebb mért be, de ellenfele, Ali Funeka így is vállalta a találkozót.

A 12 menetes, szoros meccsen Guzman a hatodik körben leütötte ellenfelét, aki azonban felállt és derekasan kűzdött tovább. A végső gongszót követően a pontozók 116-111, 114-113 és 113-114 arányban megosztott pontozással a veretlen Guzmant látták jobbnak, aki így megmentette karrierjét és kisváltósúlyban még kaphat kemény meccset. Az eredmény és a mérlegelésen történtek miatt az IBF könnyűsúlyú világbajnoki címe továbbra is betöltetlen maradt.

Maidana folytatta jó sorozatát

Továbbra is Marcos Maidana tekinthető a kisváltósúly legizgalmasabb bokszolójának, miután látványosan intézte el a veretlen Victor Cayot. A WBA interim világbajnoka már a második menetben padlóra küldte Cayót és egészen a hatodik menetig terrorizálta tovább a kihívót, aki ekkor egy testütés miatt feladta a küzdelmet. Maidana ezzel a sikerrel tovább menetel egy komoly kisváltósúlyú derbi felé, már csak az a kérdés, hogy ki lesz az a legnagyobb sztárok közül, aki bevállalja a félelmet nem ismerő ütőgépet.

Az előmérkőzések során ringbe lépett a nagy középsúlyú tehetségnek kikiálltott Daniel Jacobs. A fiatal amerikai bokszoló a nyitó menetben szétütötte a Bam Bam becenevű Jose Berriót.

www.profiboksz.hu