Vágólapra másolva!
Knoch Viktor 26 év után szerzett pontot téli olimpián Magyarországnak 2006-ban, Torinóban.

Országos eredményei
2008: Felnőtt ob: 1.hely
2009: Felnőtt ob: 1. hely

Nemzetközi eredményei
2008: Eb: váltó: 5. hely
2009: Junior vb: 2. hely (500 m), váltó: 6.hely, összetett: 5. hely
2009: Eb: 2.,3.,3. hely, összetett 3. hely, váltó 3.hely

Hétéves kora óta gyorskorcsolyázik, nyolcszoros junior és háromszoros felnőtt országos bajnok. Eddigi legnagyobb eredménye a torinói téli olimpián elért ötödik hely volt 1500 m-en - 26 év után ez volt az első pontszerző hely, amelyet magyar sportoló a téli játékokon elért.

Viktor céltudatos, komolyan készül, úgy érzi az eddigi eredményei kötelezik a hasonlóan sikeres folytatásra. Életkora alapján még három olimpián is indulhat, de a legfontosabb természetesen a 2010-es lesz, amire ebben az évben nyáron kezdik meg a felkészülést.

Viktor tavaly a junior vb-n ezüstérmes lett 500 m-en, az előfutamban új junior világcsúcsot futott. Az Eb-n minden távon döntős volt és mindig dobogón is állt: egy ezüst- és két bronzérmet szerzett, valamint a váltóval is harmadik lett.

Budapesten tanul, első éves a Budapesti Kommunikációs Főiskolán. Elsősorban az edzések miatt költözött fel a fővárosba, mert Pécsen nincsen egész évben használható jégpálya.

A 2010-es vancouveri téli olimpián az első két hely valamelyikét kellett volna megcsípnie a rövid pályás gyorskorcsolya 1000 méteres számának selejtezőjében. A magyar versenyző a második helyet szerezte meg a futam elején, de a német Heung keményen elébe vágott, aminek következtében Knoch negyediknek esett vissza. Később előzött ugyan egyet a magyar, de a továbbjutáshoz ez már kevés volt.

"A német gyereknek nem volt helye, kilökött - óvhattunk volna talán. Ilyen esetben nagyon nagy százalékban a belsőt büntetik, márpedig ha őt kizárják, akkor továbbjutok a második helyen" - nyilatkozta csalódottan a versenyző, aki később a vb-t kihagyta.

2009-ben már a MOL Tehetségtámogató program Sport Klasszis kategóriájában nyert el támogatást.