Vágólapra másolva!
A kaliforniai Carsonban került sor a Paul Williams-Kermit Cintron nagyváltósúlyú bokszmérkőzésre, amely érdekes körülmények között ért véget, Cintron ugyanis kiesett a ringből, megsérült, így nem tudta folytatni a csatát. A bírók lepontozták az addigiakat, és Williamset hozták ki győztesnek, ami azért furcsa, mert Kaliforniában a szabályok szerint csak négy menet után lehet ily módon eredményt hirdetni.

A találkozót a várakozásoknak megfelelően a 20 centiméteres ütőtávelőnnyel rendelkező Williams kezdte jobban, és távolról kibokszolta a közeli akciókra törekedő korábbi váltósúlyú világbajnok Cintront.

Az összecsapás a negyedik menetben vett váratlan fordulatot, amikor egy ütésváltás közben összeakadt a két öklöző lába, és előbb Williams botlott el, és került padlóra, majd ezt követően a lendületben lévő Cintron szó szerint kibukfencezett a szorítóból.

Utóbbi öklöző a furcsa jelenet hatására megsérült a fején és a vállán, emiatt nem tudta folytatni a küzdelmet. A bírók lepontozták a találkozót, amely így Williamsnek kedvezett (40-36, 39-37, 36-40), aki ezzel a technikai döntéssel abszolválta a mérkőzést, egyben begyűjtötte profi karrierje 39. győzelmét.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=P8iWgvRmUWBeyE7k


A meccs után forrtak az indulatok, a kaliforniai szabályok szerint ugyanis csak a negyedik menetet követően lehetett volna lepontozni a meccset, de a bírók ezt ennek ellenére megtették és Williamset hozták ki győztesnek. "Kermit megütötte a fejét, úgy vélem, az orvos látta ezt és ezért küldte be a kórházba. Kermit folytatni akarta a meccset. Képtelen vagyok megérteni, miért lett technikai döntés, amikor nem ment le a négy teljes menet a meccsből, holott Kaliforniában ez a szabály. Véleményem szerint Cintron nyerte ezt a meccset, ha már pontozásra került a sor, ő megfogta Williamset, és egyszer sem volt bajban" - mondta felháborodva az esetet követően Lou DiBella promoter, aki azonnali visszavágót kért a Williams csapattól.

Jó teljesítménnyel tért vissza a kötelek közé a csalás miatt eltiltott Antonio Margarito. A korábbi váltósúlyú világbajnok már a nyitó menetben padlóra küldte a kemény és szívós Roberto Garciát, aki azonban nem adta meg magát és 10 meneten keresztül kitartóan támadta Margaritot. Mivel a mexikói klasszis az egész meccs alatt pontosabb és hatékonyabb volt, így a meccs végén a pontozók gyakorlatilag minden menetet neki adtak, amivel karrierje 38. győzelmét könyvelhette el.

www.profiboksz.hu