Vágólapra másolva!
A nyolc új beiktatott között posztumusz elismerésben részesült minden idők egyik legeredményesebb úszóedzője, Széchy Tamás a vizes sportok Hall of Fame-jének, az egyesült államokbeli Fort Lauderdale-ben működő Hírességek Csarnokának hagyományos gáláján.

Az ünnepségen Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke, a nemzetközi szövetség (FINA) vezérkarának tagja és az Európai Úszóliga (LEN) alelnöke a nemzetközi és a kontinentális szövetség magazinjának főszerkesztőjeként vehetett át elismerést.

Az évente egy újságírónak megítélt Al Schoenfield Média-díjat az kapja meg, aki a legtöbbet tette a sportág nemzetközi népszerűsítéséért.

A 46. alkalommal megrendezett gála rangját fémjelzi, hogy a két úszólegenda, Donna de Varona és Rowdy Gaines konferált, és a hatalmas bálteremben zajló, az Oscar-díj-átadók hangulatát idéző 400 fős vacsorán megjelent a 14-szeres olimpiai bajnok Michael Phelps, az amerikai úszók élő legendájának számító szövetségi kapitánya, Mark Schubert, valamint a minden idők legnagyobb műugrójának tartott Greg Louganis.

A 2010-es díjazottak névsora:
Halhatatlanok:
Franziska van Almsick (német) - úszó
Paul Asmuth (amerikai) - hosszútávúszó
Brooke Bennett (amerikai) - úszó
Larry Griswold (amerikai) - műugró
Marija Kiszeljova (orosz) - szinkronúszó
Cornel Marculescu (román) - a FINA ügyvezető igazgatója
Kevin Murphy (brit) - hosszútávúszó
Murray Stephens (amerikai) - edző
SZÉCHY TAMÁS edző
Petria Thomas (ausztrál) - úszó
Teofilo Yldefonso (Fülöp-szigeteki) - úszó

Al Schoenfield Media-díj:
GYÁRFÁS TAMÁS

Aranymedál:
Guy Harvey (jamaicai) - festő