Vágólapra másolva!
Félreértésnek nevezte a visszavonulásáról felröppent hírt Erdei Zsolt. A kétszeres világbajnok ökölvívó azt mondta, az Universum színeiben már nem fog szorítóba lépni, de esze ágában sincs abbahagyni. Már azt is tudja, kit fog megkeresni, ha lejár a szerződése a hamburgiakkal, leendő munkaadójának azonban három feltételnek is meg kell felelnie.

"Ez így ebben a formában nem igaz" - mondta Erdei Zsolt az [origo]-nak arra a kérdésre, igaz-e, hogy visszavonul. Félreértésnek nevezte a csütörtöki Borsban megjelenteket, és elmondta, hogy annak csak egy része igaz. "Az Universum színeiben már biztosan nem fogok bokszolni, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy máshol se akarnék."

Erdei szerződése június 30-án jár le a hamburgi Universum Box-Promotionnál, és mint mondta, ha addig megszerveznének neki egy meccset, már akkor sem tudná elvállalni, mert nincs elég idő a felkészülésre.

Addig viszont nem is tárgyalhat egyetlen lehetséges új klubbal sem, mert szerződése Hamburgba köti. "Én sem keresek új klubot, és egyelőre engem sem keresett meg senki. De ez nem jelent teljes tanácstalanságot, egyszerűen csak ki kell várni a megfelelő időpontot. Én már tudom, hogy merre indulok el, kit fogok megkeresni, ha lejárt a szerződésem."

Kétszeres, veretlen világbajnokként kell csapatot keresnie, ami azt jelenti, hogy akárhová nem fog aláírni, vannak feltételek, amelyeknek mindenképpen meg kell felelnie az új munkaadónak. "Három feltételem van, mielőtt aláírok. Komoly, világszerte, azaz Amerikában is ismert ellenfelekkel akarok bokszolni, éspedig a saját súlycsoportomban, azaz félnehézsúlyban. És nem mellékes az anyagi oldal sem, mert nem fogok gombokért bemenni a ringbe. Ha ezek a feltételek teljesülnek, az elég motivációt ad a továbbiakra."

Korábban megjelent olyan hír, hogy megkereste a Sauerland-istálló egy három mérkőzésre szóló ajánlattal. Erdei akkor ezt az információt cáfolta, és azt mondta, hogy ilyen szerződést nem is írna alá. Most azonban nem zárkózott el a lehetőség elől, hogy akár egy, két vagy három meccsre szerződjön.

"Miért ne írhatnék alá akár három vagy több mérkőzésre is? Pályám csúcsán vagyok, még mindig gyors vagyok, erős, jó az állóképességem, úgy érzem, hogy még bőven vannak tartalékaim. Addig kell ezeket kihasználni, ameddig lehet."

Kérdés, mekkora hátrányt jelent, hogy legutóbb novemberben bokszolt, legközelebb pedig jó esetben is augusztus végén léphet ringbe? "Máskor is volt már olyan, hogy 9-10 hónap telt el két meccsem között, szerintem nincs ezzel semmi gond. Bár az igaz, hogy olyan szerződést akarok aláírni, amely legalább évi két mérkőzést garantál."

Azt már korábban elmondta, hogy Magyarországon nincs olyan istálló, amelyik őt menedzselni tudná, tehát biztos, hogy külföldön folytatja a karrierjét. "Németországban már ismernek az emberek, ez segíthet, de nem ez az elsődleges szempont" - mondta. "Lehet, hogy Németországban folytatom, de egyáltalán nincs erre garancia, bármi szóba jöhet."

Erdei elmondta, edzésben van, ha nem is versenysúlyban, de két-három héten belül elkezd komolyabban edzeni, hogy a nyári tárgyalásokra a legjobb formáját tudja hozni.