Vágólapra másolva!
Sajnos nem sikerült a bravúr, Bedák Zsolt 10. menetes TKO-vereséggel elveszítette profi karrierje első világbajnoki mérkőzését a Puerto Ricó-i Wilfredo Vazquez Jr. ellen.

A veretlen kispehelysúlyú Bedák a Puerto Ricó-i Bayamonban lépett kötelek közé, hogy megkísérelje elhódítani a hozzá hasonlóan makulátlan mérleggel rendelkező Wilfredo Vazquez Jr. WBO világbajnoki övét.

A találkozó nagyon jól indult Bedák szempontjából, aki bátor kezdést bemutatva elvitte a nyitó menetet, és technikásabb bokszával teljesen egyenrangú ellenfele volt a magasabb címvédőnek.

A sokat mozgó Vazquez aztán a 4. felvonásban elkapta a fonalat, és az etap közepén megrendítette magyar riválisát, aki nagy szívvel küzdve azonnal visszatámadott, amiből óriási verekedés alakult ki. A szünet jól jött Bedáknak, de az 5. menetben ismét bajba került, és több alkalommal is közel került a padlózáshoz, illetve a jobb szeme is elkezdett erősen bedagadni.

A 6. felvonásban kissé magára talált a kihívó, de az előző percek látható nyomot hagytak nem csak az arcán, de a kondícióján is. A már említett szemsérülés a 9. etapot követően szinte teljesen lezárult, de ennek és, a fogyni látszó erőtartalékok ellenére is úgy tűnt, van remény arra, hogy Bedák legalább az idő előtti vereséget elkerülje.

A 10. menet viszont sajnos pontot tett a találkozó végére: Vazquez az első perc végén előbb megrendített Zsoltot a köteleknél, majd a kezeit leengedő Bedák állára elhelyezett egy nagyon kemény jobbost, amitől térdre rogyott a kihívó. Bedák a számolás után felállt, és talán képes is lett volna a folytatásra, de Artur Grigorjan edző jelezte, feladja a küzdelmet.

A nagy szívvel küzdő Bedák Zsolt ezzel a vereséggel 15 sikerrel megívott mérkőzés után veszítette el veretlenségét, a 19. győzelmét begyűjtő Vazquez pedig első ízben védte meg februárban megszerzett világbajnoki címét.

www.profiboksz.hu