Vágólapra másolva!
Két arany- és egy ezüstéremmel Janics Natasa lett a hétvégi MOL Vk legeredményesebb versenyzője. A háromszoros olimpiai bajnoknak a három elsőség is könnyen összejöhetett volna, de K-1 200 méteren csak későn vette észre a portugál Teresa Portelát.

Vasárnap három arany, egy ezüst és két bronz jutott a magyar válogatottnak a MOL Világkupán. Janics Natasa egyes 500-on állhatott a dobogó középső fokára, ahogy a Kozák Danuta, Szabó Gabriella, és a Kammerer Zoltán, Kucsera Gábor páros is. Janics később 200-on szerzett egy ezüstöt, a bronzokat Kovács Katalin és Szalai Tamás gyűjtötte be.

Janics 200 egyesben egy szokatlan hiba miatt maradt le az első helyről: "Azt hittem, hogy megvan és mentem nyugodtan. Úgy éreztem, hogy k... jó vagyok, de mire észrevettem, hogy a portugál vezet, már késő volt. Szomorú vagyok, mert nem adtam ki magamból a maximumot" - mondta a vajdasági sportoló a Vk hivatalos oldalán.

A háromszoros olimpiai bajnok ennek ellenére két arany- és egy ezüstéremmel a hazai csapat legeredményesebbje lett a MOL Világkupán.

Forrás: MTI
Janics: Nem hoztam ki magamból a maximumot

Kovács Katalin nem volt csalódott vasárnapi harmadik helye után: "Jelenleg itt tartok a felkészülésében, a robbanékonyságom még hiányzik, ám a nyári világversenyeken ennél jobb produkcióra leszek képes."

A legfiatalabb és legeredményesebb versenyzőnek járó, MOL által felajánlott különdíjakat, a férfi kajakosoknál Szalai Tamás, a nőknél Hegyi Zomilla, a kenusoknál pedig Varga Dávid vehette át.