Vágólapra másolva!
Arn Gréta már csak egy lépésre van a főtáblától a wimbledoni tenisztornán, miután a selejtező második fordulójában szerdán legyőzte az amerikai Madison Brengle-t.

A viadal hivatalos honlapja szerint a világranglistán 138. Arn a következő körben orosz vagy spanyol ellenféllel találkozik. A 128-as főtáblára kerüléshez három győzelem szükséges.

Wimbledon, női selejtező, 2. forduló:
Arn (20.) - Brengle (amerikai) 6:1, 7:6 (7-3)

női páros selejtező, 1. forduló:
Marosi Katalin, Kathrin Wörle (magyar, német) - Szeszil Karatantcseva, Szvetlana Pironkova (kazah, bolgár) 3:6, 6:4, 6:3

Szávay Ágnes három szettben kikapott a francia Marion Bartolitól az angliai Eastbourne-ben zajló verseny nyolcaddöntőjében. A WTA hivatalos honlapja alapján a magyar játékos az első szettet megnyerte, nagy csatára késztette a nyolcadik helyen kiemelt ellenfelét, aki azonban fordítani tudott és végül harmadik mérkőzéslabdáját értékesítve megnyerte a találkozót. Az összecsapás 2 órán át tartott.

Eastbourne, nyolcaddöntő:
Bartoli (francia, 8.) - Szávay 3:6, 6:4, 6:4

Czink Melinda a spanyol Arantxa Parra Santonja oldalán kikapott és nem jutott az elődöntőbe a hollandiai s'Hertogenboschban zajló, 220 ezer dollár összdíjazású füvespályás torna párosversenyében. Czinkék szerdán egy amerikai, orosz duótól szenvedtek vereséget döntő rövidítésben. A magyar versenyző egyesben már korábban búcsúzott.

s'Hertogenbosch, páros, negyeddöntő:
King, Svedova (amerikai, orosz) - Czink, Parra Santonja (spanyol) 6:4, 3:6, 10-4