Vágólapra másolva!
Erdei Zsolt nyerte a levegő királya címet a gyúrói repülőtéren megrendezett versenyen. A profi világbajnok ökölvívó Bárdosi Sándort, Nagy Adriennt és Katus Attilát megelőzve végzett az élen.

Feszült hírességek lepték el a gyúrói repülőteret hétfő reggel. A levegő királya címért szálltak harcba, amely a július 1-én és 2-án rendezendő Grand Aero Challenge felvezető eseménye volt. A sztárokat Veres Zoltán vitte a magasba (miután versenygépével tartott egy bemutatót), és különböző mutatványokkal szórakoztatta a lent maradtakat, amivel utasai tűrőképességét tesztelte.

A repülés előtt és után a hírességek orvosi vizsgálaton vettek részt, Dr. Fekete László az adatok változása alapján döntötte el, ki bírja legjobban a repülést. Számításai alapján Erdei Zsolt végzett az élen. Veres Zoltán műrepülő Európa-bajnok elégedett volt a sztárokkal, nem számított arra, hogy ilyen jól bírják majd a +3G, -0,5G terhelést.

"Csak pici félelem volt bennem, de hamar leküzdöttem, mivel bíztam Zoltán szakértelmében. Tudtam, hogy nem lesz bajom, hiszen én is megvédeném egy szorítóban, és neki sem kellene félnie" - nevetett Erdei.

"Csodálatos volt fenn a kilátás, és a szabadság, amelyet repülés közben érez az ember, az leírhatatlan. Egyszerűen már a leszállás után azonnal szálltam volna vissza, mert annyira tetszett. Úgy látszik, tényleg madár vagyok a szívem mélyén. Zoli elmondása szerint jó érzékem van a repüléshez, és akár 5-6 óra alatt egész jó szinten meg is tanulhatnék vezetni, mivel finom mozdulataim vannak. De maradok inkább a bunyónál, mert szép-szép a műrepülés, de azért a szorító való nekem.